hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

A 15 éves Gombai Dominik döntő fölénnyel győzött az első menetben, és a legjobb nyolc közé jutott a junior Európa-bajnokságon

Gombai Dominik remekül kezdett a romániai junior EB második napján.

Dominik a horvát Mario Nakics ellen döntő fölényes győzelemmel mutatkozott be a junior Európa-bajnokságon, a mérkőzés két percig sem tartott. Gombai azonnal magához ragadta a kezdeményezést a fordított alapállású bokszolók csatájában. A 15 esztendős magyar tehetség megingatta a horvát fiút kétszer, és a koszovói mérkőzésvezető azonnal jelezte, hogy véget vet a meccsnek.

Szakál Ahmed már szerepelt több jelentős nemzetközi eseményen, de nem számíthatott könnyű ellenfélre, a házigazdák egyik technikás ökölvívója, Alexandru Suvache várt rá a tizenhat közé jutásért. A román ökölvívó pár hete ment fel a váltósúlyba (66kg), de még itt is nagyon magasnak számít, így ezt a fegyvert használta Szakál ellen is. A magyar bokszoló ment előre bátran, sokat támadott, de a román rendre megelőzte, így mindhárom menetet Suvache nyerte meg.

Horváth Szabolcs eredményesen bokszolt ebben az esztendőben, sok győzelmet hozott a csapatnak, így megkapta a lehetőséget a bizonyításra a junior Európa-bajnokságon is. Az energikus versenyző a német Jason Alexander Schafer ellen nem találta az ütőtávot, kevesebbet mutatott, mint legutóbb, így búcsúzni kényszerült.

”Gombai Dominik kezdte a mai napot, aki az első menetben többször is tiszta, nagy erejű ütésekkel megrendítette az ellenfelet. A menet végét jelző gongszó előtt a vezetőbíró jobbnak látta beszüntetni az összecsapást, így ez remek bemutatkozás volt Gombaitól, így legközelebb már a legjobb nyolc között fog bokszolni.

A délutáni program másik résztvevője Szakál Ahmed volt, és sajnos az Európa-bajnokság súlya agyonnyomta a versenyzőnket, képességei alatt teljesített, így kikapott román ellenfelétől. Az esti programban Horváth Szabolcs ezúttal nem hozta a tőle megszokott agresszivitást, így sajnos a német ökölvívó jutott tovább.

A mai nap nem a várakozásainknak megfelelően alakult, azonban tizennégy ökölvívónk még versenyben van, és közülük hatan ringbe is lépnek,” – mondta Törteli Ferenc a második versenynapról.

Férfi 50kg, a 8 közé jutásért:

Gombai Dominik – Mario Nakics (horvát) – döntő fölényes győzelem az első menetben

Férfi 60kg, a 16 közé jutásért:

Horváth Szabolcs – J. A. Schafer (német) 0:5

Férfi 66kg, a 16 közé jutásért:

Szakál Ahmed – Alexandru Suvache (román) 0:5

Közelgő események