hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Nagy Mátyás nyerte meg a nap egyik legjobb mérkőzését az Ob első napján!

Hetvenegy pár küzdelmeire került sor az ifjúsági és junior országos bajnokság első versenynapján Nyíregyházán, ahol két ringben zajlottak a küzdelmek. A maratoni program során már voltak nagyon szoros mérkőzések, és az ifi 51 kilós kategóriában Nagy Mátyás a nap egyik legjobb meccsét nyerte meg.

Az ifjúsági és junior országos bajnokságon összesen 297 ökölvívó indul, a teljes mezőny így

természetesen grandiózus, minden napra nagyon sok pár jut. Hatvanhat lány harcol az ifi és a junior korcsoportban a bajnoki aranyérmekért, míg a junior fiúknál nagyon magas versenyzői létszám, 131 fő küzd meg az első helyezésekért.

A junior lányok között Kapcsos Bianka semmit sem bízott a véletlenre, Dunai Jázmin ellen döntő fölénnyel győzedelmeskedett. A korcsoport egyik nagy reménysége, a több nemzetközi tornán maradandót alkotó Varga Sára szintén idő előtt győzte le a csepeli Szabó Mercédeszt.

Az ifjúsági lányok között Tergalecz Virág egy nagyon gyors győzelmet aratott a sokkal

rutinosabb Fekete Lili ellen, így a következő körben folytathatja a 48 kilósok között. Csorba Csenge visszatért a hazai, és a nemzetközi mezőnybe, energikus boksza döntő fölényes győzelmet ért Dropa Vivien ellen. Az ifi női csapat egyik oszlopa, a 17 esztendős Müncz Kata szintén gyors győzelmet aratott a 63 kilósok között, bizonyítva ütőerejét.

A junior fiúknál 37 mérkőzésre került sor az első versenynapon, és többen csak megosztott pontozással tudták csak legyőzni ellenfeleiket. Nyári Dávid ezúttal az 50 kilósok között szerepel, és nagy csatában múlta felül Molos Károlyt az első junior mérkőzések egyikén, míg Simkó Dávid (66kg) is „csak” megosztott sikerrel abszolválta az első kört.

Dóró Levente az 57 kilós mezőny egyik legharcosabb mérkőzésén verte meg Piller

Dominikot, és ebben a kiegyensúlyozott kategóriában több szoros mérkőzésnek lehettünk a

szemtanúi. Tatár Viktor 4:1-re győzte le Grega Gábort, míg Lendvai Levente pontosan ilyen arányban győzedelmeskedett Botos Brendon felett.

Az 51 kilós ifi kategória szintén minőségi összecsapásokat tartogatott, a visszafogyasztó

Nagy Mátyás a csepeli Katona Erik ellen egy kisebb meglepetést ért el sikerével. Agnecz Péter pedig szintén remek mérkőzésen, nagy hajrával tudott győzni a rutinos ferencvárosi Kovács Bertalan ellen.

A 17 éves Dóka Zalán tavaly még a juniorok között villogott, de idén már az ifi 75kg- ban próbál a csúcsra törni, ehhez az első nehéz lépést Bogdalik Csaba ellen meg is tette.

Veiland László (57kg), Kiss Sándor (57kg), Burai Roland (67kg), Ébner Kristóf (80kg), és

Melicher Gábor (+92kg) is jól bokszolt az ifik között az első napon.

„Összefoglalva a mai napot, sajnos mindenki kicsit rozsdásan kezdte az országos bajnokságot, nem láttam kiemelkedő mérkőzést a selejtezők alatt. Az első nap mindig nehéz, de biztos vagyok benne, hogy a következő napokban sokkal szórakoztatóbb,

közönségkedvenc mérkőzéseket láthatunk a magyar bajnokságon. Figyelem a válogatott tagjait és természetesen azokat is, akik a fő kihívók lehetnek ezen a versenyen,” nyilatkozta Ács József az ifik első versenynapjáról.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események