hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Törteli Ferenc: Izgalmas junior csatákat láthattunk Nyíregyházán.

Törteli Ferenc szakedző részletesen értékelte a juniorok teljesítményét az országos bajnokságot követően, amelyen számos meglepetést is láthatott a nyíregyházi közönség.

Az ifjúsági és junior országos bajnokságon összesen 297 ökölvívó indult el, a teljes mezőny nagyobbik százaléka a 2007-es, valamint 2008-as juniorokra jutott. Hatvanhat lány harcolt az ifi és a junior korcsoportban a bajnoki aranyérmekért, míg a junior fiúknál 131 fő küzdött meg az első helyezésekért.

Az országos bajnokság fontos állomás, és válogató volt a junior világbajnokságot megelőzően, amelyre november végén kerül majd sor.

„Véget ért a 2023-as junior országos bajnokság, ahol a döntőkben izgalmas mérkőzéseket láthatott a közönség, kiélezett csaták voltak.

A 46 kilóban azonnal egy nagyon szoros csatát láthattunk, és az előzetes várakozásokkal ellentétben a vecsési Lázár Noel szerezte meg a győzelmet, ellenfele, Nikolics Dávid hiába váltott súlycsoportot a bajnokság előtt.

A 48 kilósok között a 15 éves Körömi Ábel könnyedén hozta az aranyérmet, a hasonlóan elsőéves Gombai Dominik is magabiztos volt, mindketten immáron a juniorok között értek fel a csúcsra.

Az 52 kilósok között Benedek Peti távollétében Molnár Gábor Rácz Alexet múlta felül a döntőben. A válogatottak közül Horváth András is magabiztosan hozta a győzelmet, uralta az 54 kilós mezőnyt Nyíregyházán.

Az 57 kilóban meglepetés döntő alakult ki, Tóth Zalánnak sikerült a győzelem, Tatár Viktor ellen megosztott pontozással győzött. A 60 kilósok mezőnyében Horváth Szabolcs nagyon jól kezdte a döntőt, a végére kicsit elfáradt, de sikerült megszereznie a magyar bajnoki címet Buzás Róberttel szemben.

Mailát András és Szakál Ahmed könnyedén nyerték meg a döntőiket, mindketten remek bunyót mutattak be a versenyen. A 70 kilóban nagy presztízs csata alakult ki, ezt most Bozai Gyula tudta megnyerni 3:2-es megosztott pontozással, de Berki Brendon nagyon kemény ellenfél volt.

A 75 kilósok mezőnyéből Váradi Sándor kiemelkedett, mind fizikailag, és technikai képzettségben is, ő lett a magyar bajnokság legjobb ökölvívója. Nagy csatát vártam a 80 kilóban, és az előzetes várakozásokhoz képest Tary Béni tudta hozni a magyar bajnoki címet.

A nyíregyházi Bodnár Csaba nagyon határozott volt a +90 kilósok döntőjében, látok nála természetesen technikai hiányosságokat, de eredményesen bontotta le ellenfele fedezékét, és magabiztosan nyert,” nyilatkozta Törteli Ferenc összefoglalva a juniorok teljesítményét.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események