hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Négy magyar érem a kazahsztáni Abdalijev emlékversenyen!

A budvai Európa Kupa mellett magyar ökölvívók szerepeltek az Abdalijev emlékversenyen a

távoli Kazahsztánban. Simkent városában zajlottak a küzdelmek, amelyen a magyar csapat Virbán Martin ezüstérme mellett három bronzot szerzett Bundovics István, Énekes Dominik és Krekó István révén.

A versenyen a kazahok nagy csapattal indultak, de olyan sportági nagyhatalmak, mint Üzbegisztán, Kína, Kirgizisztán és Tádzsikisztán is részt vett az idei, 42. alkalommal kiírt Karakozi Abdalijev emlékversenyen. Simkent városa népszerű az ökölvívásban, 2013-ban az Ázsia junior-bajnokságot is itt rendezték meg, de minden évben legalább két nemzetközi eseménynek is otthont ad.

Virbán Martin a döntőig menetelt a versenyen, és csak a helyi simkenti Riszhan Talip, a kazah nemzeti bajnokság egyik érmese állította meg a döntőben, megosztott pontozással győzve le a magyar fiút. Bundovics István (60kg), Énekes Dominik (67kg), valamint Krekó István (80kg) is csak a későbbi győztestől kapott ki, így bronzéremmel lettek gazdagabbak.

„Nagyon jól éreztük magunkat Simkentben, a kazahok nagyon kedvesek voltak velünk.

A verseny jó volt, tudtunk meccseket nyerni, és találkoztunk kőkemény ellenfelekkel is, akiktől rengeteget lehetett tanulni. Jövőre is visszavárnak minket, illetve még két központ is jelezte, hogy küld meghívót a versenyeikre, illetve az egyik akadémiával egyeztettünk egy edzőtábort. A kínaiakkal is kialakítottunk egy baráti kapcsolatot, így többet kaptunk, mint amiért jöttünk. Virbán Martin és Bundovics István stabil, magabiztos ökölvívást mutatott, rajtuk látszott az erő és a rutin is. Nagyon kevés kellett volna hozzá, hogy még fényesebb érmet hozzanak haza. Énekes Dominik, és Krekó István számára ez a verseny egy teszt volt, kíváncsi voltam, hogy ebben a mezőnyben, hogyan állnak helyt. Szerencsére nem csalódtam, odatették magukat, még úgy is, hogy erőben el vannak maradva ehhez a mezőnyhöz képest. Idő kérdése csak, és behozzák majd a lemaradásukat, de természetesen sok ilyen versenyre van szükségük ahhoz, hogy ezt pótolják. Az egész csapat számára hasznos volt ez a kazah túra.” – nyilatkozta Balzsay Károly a kazah versenyt követően.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események