hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Körömi Ábelnek és Mailát Andrásnak sem sikerült a bravúr az első napon

A jereváni junior világbajnokság első selejtezős versenynapján két magyar ökölvívó volt érdekelt, de sajnos mindketten vereséget szenvedtek közép-ázsiai, rutinos ellenfelekkel szemben.

A csapat tagjai közül Körömi Ábel ugyan még csak 15 esztendős, de a serdülő EB ezüstérme mellett már a junioroknál is szép győzelmeket ért el ebben az évben. Ábel az egy hónappal ezelőtti junior Ázsia-bajnokságon második türkmén Szandzsar Hamrajev ellen lépett ringbe. Idősebb ellenfele Asztanában pár hete kiemelkedően szerepelt, a döntőben is csak szoros mérkőzésen maradt alul. Hamrajev átmentette Jerevánba is a formáját, így Ábelnek nem sikerült a bravúr a mai napon, de jövőre is a juniorok között bizonyíthat majd.

Mailát András volt a másik érdekeltünk az első versenynapon, ellenfele az üzbég Hikmatillo Ulmaszov kihagyta az Ázsia-bajnokságot, hogy friss legyen Jerevánban. Andris jól bokszolt, voltak jó megmozdulásai, de egy egyelőre jobb ökölvívótól kapott ki a mai napon, így búcsúzni kényszerült.

A magyar csapat tagjai közül Budai Flóra már biztosan érmes, de többen szeretnének hozzá

csatlakozni, és medáliával hazatérni. A versenyen négy lány és hét fiú képviseli Magyarországot, és kilencen még versenyben vannak az örmény fővárosban.

„Sajnos az első versenynap nem a várakozásainknak megfelelően alakult Jerevánban.

Körömi Ábel volt az első ringbelépőnk, aki a mai napon sajnos nem tudta hozni a tőle megszokottat, a türkmén ellenfél akarata érvényesült. Ábel nagy hajrát indított, de a győzelemhez ez a mai napon kevésnek bizonyult. Mailát András üzbég ellenféllel szemben lépett ringbe, Ulmaszov jóval rutinosabbnak bizonyult versenyzőnknél. Andris mindent megtett a győzelemért, da a mai napon

sajnos ő sem járt sikerrel. Holnap egyetlen versenyzőnk lesz érdekelt, Horváth András, aki tunéziai ellenféllel szemben biztosíthatja be a legjobb tizenhat közé jutást,” nyilatkozta Törteli Ferenc az első versenynapot követően.

A magyar csapat első napi eredményei a junior világbajnokságon:

Férfi 48kg, a 16 közé jutásért: Körömi Ábel – Szandzsar Hamrajev (türkmén) 0:5

Férfi 63kg, a 16 közé jutásért: Mailát András – Hikmatillo Ulmaszov (üzbég) 0:5

A magyar csapat második napi párosítása a junior világbajnokságon:

Férfi 54kg, a 16 közé jutásért: Horváth András – Mohamed Hazaoui (tunéziai)

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események