hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Petrimán Patrícia, Nyögéri Sára és Varga Sára már negyeddöntős a junior világbajnokságon!

A jereváni junior világbajnokság harmadik versenynapja tökéletes magyar sikereket hozott,

mindhárom ringbe lépő lányunk egyhangú pontozással győzött, így Petrimán Patrícia, Nyögéri Sára, valamint Varga Sára is a legjobb nyolc közé jutott.

Petrimán Patrícia (46kg) egy tajvani ökölvívó ellen lépett ringbe a mai napon. Cseng Meng-szin szerepelt az Ázsia junior-bajnokságon, de nem tudta a 15 éves magyar lány tempóját felvenni. Patrícia mindhárom menetben jobb volt, uralta az összecsapást, és a negyeddöntőbe jutott az örmény fővárosban.

A junior Eb-bronzérmes Nyögéri Sára szintén egy ázsiai ellen bokszolt, a dél-koreai Kim Tae Hjun képezett előtte egy akadályt. Erről gyorsan kiderült, hogy nem áthatolhatatlan, mert Sára azonnal nyomás alá helyezte dél-koreai ellenfelét, aki sebességben nem tudta felvenni a versenyt a mai napon. Kim technikailag képzett volt, de Sára támadó taktikája a mai napon sokkal sikeresebbnek bizonyult.

Varga Sára egy ismerős lengyellel találkozott, Oliwia Wasiakowska ellen nem mehetett biztosra, így nagyon koncentráltan bokszolta végig ezt a selejtezős összecsapást. Az első menet végére érzett rá igazán a tempóra, és a kontrollt nem engedte ki a mérkőzés végéig, így a magyar csapat tökéletes napot zárt.

„A lányok tökéletes napot zártak a junior világbajnokság harmadik versenynapján. Az

első ringbe lépőnk Petrimán Patrícia volt, aki már az első nyitómenetben számoltatta tajvani ellenfelét. A második menetben szorosabbá tudta tenni a mérkőzést az ellenfele, de Patrícia jól fogadta a támadásokat, így az utolsó menetre nagy előnyt

szerzett. Nyögéri Sára dél-koreai ellenféllel találkozott, menetről menetre növelte az előnyét,

agresszív, támadó ökölvívást mutatott be. Kim nem találta ennek ellenszerét, így Sára is egyhangú pontozással jutott be a legjobb nyolc közé.

A nap utolsó érdekeltje Varga Sára volt, és az első szoros menetet követően, a másodikban tudott tempót váltani. A harmadikban számoltak a lengyel lányra, így Varga Sára is a negyeddöntőbe jutott Jerevánban.” – nyilatkozta Törteli Ferenc a harmadik versenynap sikereiről.

A magyar csapat harmadik napi eredményei a junior világbajnokságon:

Női 46kg, a 8 közé jutásért: Petrimán Patrícia – Cseng Meng-szin (tajvani) 5:0

Női 50kg, a 8 közé jutásért: Nyögéri Sára – Kim Tae-hjun (dél-koreai) 5:0

Női 57kg, a 8 közé jutásért: Varga Sára – Oliwia Wasiakowska (lengyel) 5:0

A magyar csapat negyedik napi párosításai a junior világbajnokságon:

Férfi 50kg, a 8 közé jutásért: Gombai Dominik – Nahdir Haseth (Curacao-i)

Férfi 54kg, a 8 közé jutásért: Horváth András – Erlan Ergesov (kirgiz)

Férfi 60kg, a 8 közé jutásért: Horváth Szabolcs – Vlagyiszlav Kovrov (fehérorosz)

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események