hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Szűcs Szabina: Elégedett lehetek a teljesítményemmel, a műtött vállam jól bírta Debrecenben a terhelést

A 68. Bocskai István nemzetközi emlékversenyen Szűcs Szabina hosszú kihagyás után tért vissza, és a négy mérkőzést is vívott Debrecenben. Ezek közül hármat megnyert és csak a döntőben szenvedett egy szoros vereséget, amely így ismét ezüstérmet jelentett a sokszoros magyar bajnoknak.

A vállsérüléséből visszatérő Szűcs Szabina a felnőtt magyar bajnoki címvédő Dobos Rebeka, a svájci Ana-Marija Milisic, valamint a horvát Nikolina Csacsics legyőzésével jutott be a Bocskai döntőjébe. Szabina a fordított alapállású lengyel Julia Szeremeta ellen már a negyedik meccsén lépett ringbe a Bocskai emlékverseny döntőjében, de saját elmondása szerint nem volt fáradt.

A 20 esztendős feltörekvő lengyel ellen taktikusan próbált Szabina bokszolni, nem kapkodott, mindkét bokszoló hasonló stílusban vívta az 57 kilós döntőt. Szeremeta nyerte meg ezt a kiélezett, döntetlen körüli finálét, de a sérülését követően Szabina sikeresen tért vissza, ezüstérmet szerzett és remek előjelekkel várhatja a következő kvalifikációs tornát.

„Hosszú kényszerpihenő után volt ez a megmérettetés, ahol végre kipróbálhattam magam. A Bocskai hazánk legnívósabb tornája, idén is 11 országból érkeztek versenyzők, és szerencsére mind a négy napra jutott számomra ellenfél, olyan sokan voltunk a súlyban.

Az első versenynapon az aktuális magyar bajnokkal, Dobos Rebekával kerültem össze, akivel sajnos a decemberi felnőtt Ob-n még nem tudtam megmérkőzni, mert a vállam még nem volt stabil. Idén az első versenyen pótoltuk ezt, és egyhangú pontozással sikerült győznöm ellene.

A negyeddöntőben a svájci Ana Marija Milisic következett, aki az első versenynapon egy nagyon jó mongolt győzött le, így nem vettem félvállról természetesen. Ezen a mérkőzésen már sokkal felszabadultabban tudtam bokszolni, és győztem.

A döntője jutásért a tokiói olimpikon és ifi Vb-ezüstérmes horvát Nikolina Csacsics várt rám, akivel már többször találkoztunk, de valahogy még sosem kesztyűztünk, elkerültük egymást. Szerencsére ez a mérkőzés is jól sikerült, a döntőben pedig a lengyel Julia Szeremeta várt rám, egy U22-es feltörekvő lány.

A döntőt is jónak éreztem, nem volt rajtam fáradtság és a műtött vállam is remekül viselte a négynapos sorozatterhelést. A döntőben ugyan 3:2-re alulmaradtam, de jó érzés volt, hogy a külföldi pontozók engem láttak jobbnak. Összességében elégedett vagyok a teljesítményemmel, jól sikerült a visszatérésem a ringbe. Nagyon hiányzott már a versenyzés és remek érzés volt, hogy annyira sokan szurkoltak, illetve gratuláltak nekem a Bocskai emlékverseny alatt. Két napja Tatán edzőtáborozunk, onnan utazunk majd a spanyolországi Boxam tornára. Jelenleg minden erőforrásomat arra áldozom, hogy a következő olimpiai kvalifikációs tornán minél jobban tudjak szerepelni.” – nyilatkozta a visszatérő Szűcs Szabina a Bocskai emlékversenyről, és a felkészülésről.

Hajrá magyar ökölvívás!

Közelgő események