hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Veres Roland magabiztos győzelemmel érmes a Boxamon!

Veres Roland magabiztos győzelemmel érmes a Boxamon!

Veres Roland magabiztos győzelemmel jutott be a spanyolországi Boxam Tornán a legjobb

négy közé, így La Nuciában már ő is biztosan érmes.

Szűcs Szabina nem volt a sorsolásnál túlságosan szerencsés, a kétszeres világbajnok, valamint olimpiai bronzérmes tajvani Huang Hsziao Ven ellen kellett ringbe lépnie a negyeddöntőben. Szabina kifejezetten magasnak számít a női 57 kilósok mezőnyében, de Huang sokkal hosszabb kezekkel rendelkezik, amelyeket sajnos nagyon jól használt a második, valamint a harmadik menetben. Szabinának voltak jó ütései az első menetben, azt követően Huang akarata érvényesült jobban, így a tajvani jutott be a legjobb négy közé.

Másik 57 kilós versenyzőnk, a felnőtt magyar bajnok Dobos Rebeka mindössze 20 esztendős és egy sokkal rutinosabb svájcival vívta a negyeddöntőjét. Szűcs Szabina a Bocskain Milisic ellen jobbnak bizonyult, a svájci most viszont visszavágott egy másik magyarnak. Rebeka az első menetben jól tartotta a lépést, keményeket ütött, de Milisic sebességben jobb volt ezt követően és így a svájci került be az elődöntőbe.

A 19 éves Nakota Veronika egy korábban amerikai színekben junior világbajnok ellen lépett ringbe, a mexikói Citlalli Ortiz négy évvel idősebb tőle és a felnőtt mezőnyben természetesen sokkal rutinosabb. A sokkal alacsonyabb mexikói rengeteget ütött az első menetben, de Veronika elkezdte felőrölni a másodikban, és visszahozta a győzelem reményét. Nakota Veronika 2022-ben ebben a spanyol kisvárosban lett ifjúsági világbajnok, de ezúttal nem sikerült a győzelem, a harmadik menetben a mexikóit látták aktívabbnak az ítészek.

Veres Roland erőnyerő volt az első körben és ezúttal a szakmai stáb kérésére nem fogyasztott le, könnyűsúlyban (60kg) szerepel a Boxam tornán. Roli az első menetben tudatosította, hogy az Ázsia U22-es bajnokságon ezüstérmet szerző thaiföldi Phuthanet Rodsuknak ezen a mérkőzésen semmi esélye sincs. Roli tartotta a távolságot a sokat szabálytalankodó thaiföldi ellen, többször stílust is váltott, így egyhangú pontozásos győzelméhez nem fért kétség.

Gémes Levente az ír Matthew McCole legyőzésével jutott be a legjobb nyolc közé, ahol a spanyol Frank Martinez várt rá. A spanyol szemmel láthatóan is tartott Levi erős egyeneseitől, és nagyon defenzíven kezdte az első menetet, nem engedte közel a magyar tinit. Levi a nagy ütésekre koncentrált, de a fordított alapállású spanyol nem hagyta közelről bokszolni. Az utolsó menetben Levi rohamai ellenére a győzelem elmaradt, a záró gongot követően Martinez még ütött egyet időn túl, és ezért kapott egy intést a mérkőzésvezetőtől, de ez nem volt elég a győzelemhez.

A Boxam Torna harmadik napi magyar eredményei:

Női 57kg, a 4 közé jutásért: Szűcs Szabina – Huang Hsziao Ven (tajvani) 0:5

Női 57kg, a 4 közé jutásért: Dobos Rebeka – Ana Marija Milisic (svájci) 0:5

Női 75kg, a 4 közé jutásért: Nakota Veronika – Citlalli Ortiz (mexikói) 2:3

Férfi 60kg, a 4 közé jutásért: Veres Roland – Phuthanet Rodsuk (thaiföldi) 5:0

Férfi 71kg, a 4 közé jutásért: Gémes Levente – Frank Martinez (spanyol) 0:3

Hajrá magyar ökölvívás!

Közelgő események