hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Szaka Pisti Európa-bajnokot verve döntős, Veres Roli sérülést szenvedett a Boxam elődöntőiben

Szaka István káprázatos teljesítményt nyújtott a spanyolországi Boxam Torna elődöntőjében és az aktuális Európa-bajnokot hazai környezetben legyőzve döntős La Nuciában. Lakotár Hanna az indiai Sunita legyőzésével jutott be a legjobb négy közé, ahol a kazah Anel Szakis ellen az első menetben kevesebbet támadott, mint azt a szakmai stáb tervezte, de így is rengeteg ütést helyezett el a kazahon. Szakis nyerte az első felvonást 4:1-re, a másodikban Hanna agresszívabb volt, de ismét csak a portugál pontozó adta neki ezt a menetet. Hanna sokat dolgozott, sokszor találta el a kazahot a harmadik menetben, de a védekezése nem volt tökéletes, így 4:1 arányban Anel Szakis nyerte meg az elődöntőt, így versenyzőnk bronzérmet szerzett.

Első győzelmét követően Szaka István mérkőzés nélkül jutott be a legjobb négy közé, a lengyel Jakub Slominski nem tudott bokszolni ellene a negyeddöntőben. Szaka következő ellenfele nem akárki volt. Az Európa-bajnoki címvédő és Vb-bronzérmes Martin Molina, aki ráadásul hazai ringben bokszolt. Molina nem kezdő a szakmában, Szaka viszont alaposan meglepte azzal a ritmussal, amellyel a mérkőzést nyitotta. Az összes pontozó Szakának adta az első menetet, a másodikban pedig ugyanígy kitartott a tempó, így készülőben volt a nap egyik meglepetése. Molina mindent egy lapra tett fel az utolsó menetben, de csak az eredmény kozmetikázására futotta az erejéből, így Szaka a Fülöp-szigeteki rutinos Rogen Ladon ellen döntőzhet.

Veres Roland az Ázsia U22-es bajnokságon ezüstérmet szerző thaiföldi Phuthanet Rodsuk

legyőzésével jutott be a 60 kilósok elődöntőjébe. A Franciaországban edző és élő, de a versenyeken Malit képviselő Abdoul-Karim Bathily ellen Roland azonnal irányítani akart, ezúttal többet ment előre és a horgai nagyon ültek az első menetben. A második menetet hangsúlyosabban kezdte Roli, de sérülést szenvedett az ötödik percben, és feladni

kényszerült az összecsapást. Az orvosi csapat segítette le a ringből Eb-bronzérmesünket,

állapotáról a diagnózis után tudunk majd többet.

A Boxam Torna negyedik napi magyar eredményei:

Női 54kg, elődöntő: Lakotár Hanna – Anel Szakis (kazah) 1:4

Férfi 51kg, elődöntő: Szaka István – Martin Molina (spanyol) 4:1

Férfi 60kg, elődöntő: Veres Roland – Abdoul Karim Bathily (mali) – Veres sérülés miatt feladta a második menetben

Hajrá magyar ökölvívás!

Közelgő események