hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Ács József: Az Énekes emlékversenyen kialakult az ifjúsági válogatott keret

Az Énekes István ifjúsági emlékversenyre a Boxam tornával párhuzamosan került sor, amelyen 43 klub 113 ökölvívója versenyzett az érmekért Budapesten. Az ifjúsági korcsoportot vezető Ács József szakedző értékelte a versenyen látottakat, tapasztaltakat.

Énekes István ökölvívásunk egyik kiemelkedő alakja volt, olimpiai bajnok, igazi példakép minden fiatal versenyző számára. Az idei Énekes István emlékversenyen a 2006-ban és a 2007-ben született ökölvívók vehettek részt és összesen huszonkettő súlycsoportban zajlottak a küzdelmek.

A 2021-es, a 2022-es, valamint a 2023-as junior Európa-bajnokságokon a magyar csapat

aranyérmeket is szerzett és a serdülő korcsoportokban is voltak kiemelkedő eredmények az elmúlt esztendőkben. A jelenlegi ifi csapataink ezekre a sikerekre épülhetnek fel, a 2006-os

korcsoport legjobbjai sok nagy csatát átéltek már, több nemzetközi eseményen szerepeltek

kiemelkedően.

Az ifjúsági korcsoport számára a következő esemény a romániai Dracula Open lesz, amelyen népes magyar válogatott szerepel majd. Az ifik között négy lány és nyolc férfi szerepelhet a romániai nemzetközi tornán, amely ebben a korcsoportban az év első fontos eseménye lesz és felkészülés az Európa-bajnokságra.

„Összességében minden versenyzőn érződött, hogy még csak az év elején tartunk, sokan fejezték be most az alapozást. Ennek ellenére voltak olyan mérkőzések, ahol igazi közönség szórakoztató meccseket láthattunk, nemcsak a döntőkben.

A 75 kilós Nileborg Krisztián – Szűcs István döntő egy nagyon jó taktikai csatát hozott, amelyet hatalmas ovációval kísért a közönség. Az ő küzdelmük nyerte el a legjobb mérkőzésnek járó különdíjat is, abszolút megérdemelten.

A legjobb férfi versenyzőnek járó díjat most Frank Dániel szerezte meg, ő a 60 kilóban alkotott maradandót és nem talált legyőzőre. A lányoknál ezt a díjat Talpas Roxána érdemelte ki, ő a 48 kilóban lett aranyérmes. Az 50 kiló döntője, a Soós Rózsa-Enyingi Sára összecsapás érdemelte ki a legjobb női mérkőzésnek járó elismerést.

Célunk most egyértelműen az volt, hogy kialakuljon az ifjúsági válogatott keret, amellyel már a romániai Dracula Openen is szerepelhetünk a következő héten. Ebben a korcsoportban is vannak tehetségeink, és igyekszünk a lehető legjobb ifjúsági eredményeket elérni ebben a sűrű esztendőben is.” – nyilatkozta Ács József az Énekes emlékversenyt követően.

Hajrá magyar ökölvívás!

Közelgő események