hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Tökéletes junior nap és Burai meglepetése a Dracula Openen!

A romániai Dracula Open harmadik napján a junior csapat százszázalékos teljesítményt nyújtott, míg az ifik között az újonc Burai Roland kazah ellenfelet győzött le, így már mindannyian a legjobb négy között vannak.

Ploiesti rendezi idén a Dracula Opent, amelyen több mint 350 ökölvívó szerepel a junior, valamint az ifjúsági korcsoportokban. A női döntőkre február 17-én, míg az ifjúsági döntők pedig egy nappal később zajlanak majd a romániai városban. A juniorok számára idén még nem volt nagy hazai esemény, míg az ifiknek az Énekes emlékverseny volt az első válogató.

A junioroknál Petrimán Patrícia bizonyította, hogy sokkal rutinosabb, mint bolgár ellenfele, és

káprázatos hajrával sikerült is győznie. Cifra István román ellenféllel bokszolt, és a második győzelmét gyűjtötte be annak ellenére, hogy nemzetközi szinten még nem számít tapasztaltnak.

Az ifik között Burai Roland okozta a nap meglepetését, 17 éves kazah ellenfelét mattolta,

nagy szívvel bokszolt. A többieknek sajnos nem sikerült a versenynap, így búcsúzni kényszerültek a Dracula Openről.

„A harmadik versenynapon remekelt a junior magyar csapat. Petrimán Patrícia volt az első ringbe lépőnk, aki az első menet kezdeti bizonytalanságát követően magasabb fokozatra kapcsolt. A második, valamint a harmadik meneteket minden pontozónál meg is nyerte, így a mérkőzést is.

Cifra István a délutáni programban lépett a ringbe, és a második győzelmét szerezte meg ezen a Dracula Openen. Pisti remek tempóérzékkel megelőzte ellenfelét, majd leforgott róla, így viszonylag simán biztosította a helyét a legjobb négy között. A junior elődöntők során öten leszünk érdekeltek a programban.” – foglalta össze a harmadik junior versenynapot Törteli Ferenc.

„Nikolics Dávid egy erős, rutinos ukránnal került össze, az első menetben nagyon jól teljesített, de a második menetben rászámoltak és a vezetőbíró beszüntette a mérkőzést. Neki még nagyon sok nemzetközi mérkőzésre van szüksége ahhoz, hogy fel tudjon zárkózni az élmezőnyhöz.

Nagy Mátyásnak sem sikerült a továbbjutás, hazai ellenfele fizikailag erősebb volt és nem tudott kibontakozni. A román a harmadik menetre elfáradt és Matyi átvette az irányítást, de a mérkőzés megfordításához ez kevés volt.

Burai Roland hatalmas sikert aratott és hatalmasat bokszolt élete első ifjúsági nemzetközi tornáján egy kazah ellenfél ellen. Igazi férfias küzdelem volt és Roli kezét emelték a magasba. Kollár Áron férfiasan helytállt, de az üzbég ellenfele sokkal rutinosabb volt.” – nyilatkozta az ifi csapat teljesítményéről Ács József.

A magyar csapat harmadik napi eredményei a Dracula Openen:

Junior női 48kg: Petrimán Patrícia – Roberta Madzsijszka (bolgár) 5:0

Junior férfi 57kg: Cifra István – Stefan Udroiu (román) 5:0

Ifjúsági férfi 48kg: Nikolics Dávid – Olekszandr Zverev (ukrán) – döntő fölényes vereség a

második menetben

Ifjúsági férfi 51kg: Nagy Mátyás – George Cojocaru (román) 1:4

Ifjúsági férfi 67kg: Burai Roland – Arisztan Bitekenov (kazah) 4:1

Ifjúsági férfi 71kg: Kollár Áron – Samsziddin Turszunov (üzbég) 0:5

Hajrá magyar ökölvívás!

Közelgő események