hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Szaka István: Mindent megteszek azért, hogy ott lehessek az olimpián!

A Bocskai emlékversenyt, a spanyolországi Boxam tornát és a tatai edzőtáborozást követően a felnőtt női és férfiválogatott Montenegróban készült fel a világkvalifikációs tornára. Szaka István nagy lendülettel tért vissza a válogatotthoz és talán kijelenthető, hogy élete formájában várja az olaszországi kvalifikációs tornát.

Szaka István már 2014-ben juniorként letette a névjegyét és voltak felvillanásai az elmúlt években is, de a súlygondok mindig hátráltatták a kiemelkedő eredmény elérésében. Minden jel arra mutat, hogy az 51 kiló számára a legtökéletesebb és folyamatosan tudja tartani a súlyt az elmúlt hetekben, amely kiváló előjel a verseny előtt.

Szaka nemcsak megnyerte a felnőtt magyar bajnokságot decemberben, de a Boxamon egészen a döntőig menetelt. Az Európa-bajnok spanyol Martin Molinát hazai környezetben győzte le. Ilyen hatalmas mérkőzésekre számíthat majd hamarosan, a kvalifikációs eseményen, melyre Milánó mellett kerül sor március 3-ától.

Hamid Tangribergenov szövetségi kapitány csapata eddig két olimpiai kvótát szerzett Párizsra. Hámori Luca, valamint Kovács Richárd már biztosan ott lesznek a francia fővárosban ezen a nyáron. Hozzájuk még többen csatlakozhatnak és mindenkinek két esélye lesz még, az első Olaszországban, a második pedig majd május végén, Thaiföldön.

„Nagyon jól mentek az edzések a montenegrói nemzetközi edzőtáborban. Napi két edzéssel készültem az olimpiai kvalifikációs tornára. Reggelente sokat iskoláztunk, délutánonként pedig rendre kesztyűzések voltak a programban. Minden sparring nagyon jól ment, nagyon jó formában érzem magam és az edzőim is elégedettek voltak velem. Többször is kihangsúlyozták, hogy jól sikerültek a kesztyűzések, így bizakodó vagyok a verseny előtt.

Napról napra vittem egyre lejjebb a súlyomat, így szerencsére már azzal sincs semmilyen gond. Úgy érzem, az első versenynapon is meglesz a megfelelő forma és sikerrel tudom venni az előttem álló akadályokat. Az indiai nagyon nehéz ellenfél lesz, kellemetlen stílusú és nehezen tudok hozzá közel kerülni, de a kesztyűzések alatt alaposan kiismertem. A japán világbajnokkal is sokat kesztyűztem, ő jobban fekszik nekem és szerintem a kesztyűzéseken megleptem. Mindent megteszek azért, hogy eljussak a világkvalifikációs tornán a végjátékig, mert úgy érzem, hogy ott a helyem a legjobbak között és az olimpiai kvóta minden álmom.” – nyilatkozta Szaka István a verseny kezdete előtt.

Hajrá magyar ökölvívás!

Közelgő események