hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Nakota Veronika véleményes vereséget szenvedett Olaszországban

Nakota Veronika, az U22-es Eb-ezüstérmesünk egy nagyon véleményes mérkőzésen szenvedett vereséget az Olaszországban zajló első világkvalifikációs tornán, amely a második kvótaszerző esemény az Európa Játékokat követően.

Nakota Veronika tavaly lépett fel középsúlyba (75kg), de a 19 éves ökölvívó megfelelő rutinnal rendelkezik már ahhoz, hogy a súlycsoport legjobbjaival is felvegye a versenyt. Elsőre dél-koreai ellenfél jutott neki, a 2022-es Ázsia-bajnokság bronzérmese, Szeong Szu-

jeon, aki támadó szellemű ökölvívó, de nem tartozik a legképzettebbek közé. Az előzetes várakozásokat igazolta az, hogy Nakota pontosabb, tisztább és technikásabb ökölvívó, de az első menetet így is csak 3:2-re nyerte meg a pontozóknál. A második menet tökéletes képe volt az elsőnek, Nakota pontosabbnak tűnt, de az ítészeknél elment ez a felvonás. Versenyzőnk nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt, pontosabb volt, de a mérkőzést erősen véleményes módon a semmi extrát nem nyújtó dél-koreai nyerte meg megosztott 3:2-es pontozással.

A magyar csapat negyedik napi eredményei a kvalifikációs tornán:

Női 75kg, a 16 közé jutásért: Nakota Veronika – Szeong Szu-jeon (dél-koreai) 2:3

Hajrá magyar ökölvívás!

Közelgő események