hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Isztambul rendezheti meg a negyedik Európa Játékokat 2027-ben

Baku, Minszk és Krakkó után Isztambul rendezheti meg a következő Európa Játékokat, amelyre 2027-ben kerül sor. Az Európai Olimpiai Bizottság tegnapi hivatalos sajtótájékoztatóján jelentették be, hogy egyhangú döntés alapján a negyedik Európa

Játékokat Isztambul rendezheti meg három esztendő múlva.

A sajtótájékoztatót Isztambul polgármestere, Ekrem Imamoglu szervezte meg aki szerint Törökország nagy sportdiplomáciai sikert ért el az egyhangú döntéssel. Korábban Spanyolország, Portugália, Franciaország és Horvátország is mutatott érdeklődést az Európa Játékok megrendezése iránt.

Törökország korábban még sohasem rendezett ilyen nagyméretű multisport eseményt, de

rengeteg sportágban került sor Európa-bajnokságokra, világbajnokságokra az országban. Ökölvívásban Törökország európai nagyhatalomnak számít, története első olimpiai

aranyérmét három évvel ezelőtt Tokióban szerezte meg.

A hivatalos versenyprogram nem ismert még, de remélhetőleg az ökölvívás marad a programban, mint ahogy Bakuban, Minszkben és Krakkóban is. Az Európa Játékokon hozzávetőlegesen 50 ország szereplése várható, Magyarország mindig nagy delegációval szerepel sikeresen ezen a nagy eseményen.

A legutóbbi Európa Játékok nagyon emlékezetes volt a magyar ökölvívás számára, Hámori Luca, valamint Kovács Richárd révén nemcsak két bronzérmet szerzett a válogatott, de ez egyben két olimpiai kvótát is jelentett Magyarországnak. A 2015-ös első Európa Játékokon Harcsa Zoltán brillírozott, Bakuban az ő nyakába is bronzérem került.

Hajrá magyar ökölvívás!

Közelgő események