hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Ács József: Az utolsó felkészülési fázisban vagyunk az ifi Eb előtt

Az ifjúsági Európa-bajnokság április 3-án a sorsolással veszi kezdetét Horvátországban, az

Adriai-tenger partján lévő Porec lesz a helyszín. Ács József szakágvezető tízfős csapatot jelölt ki, mellette Lantos Gyula, valamint Farkas József tart majd a válogatottal Horvátországba.

A tavalyi ifi csapatból többen idén is részt vehetnek az eseményen, amelyre több mint 30 nemzet képviselői érkezhetnek. A legnagyobb reménység ezen a versenyen Nileborg Krisztán, a tavalyi ifi Eb-ezüstérmes, de Varga Sára, Müncz Kata, Frank Dániel, Váradi Sándor, valamint Kozák Kevin is jelentős nemzetközi tapasztalatokkal rendelkezik.

A 2006-os, 2007-es korosztályos csapat számára az Énekes emlékversenyt követően a romániai Dracula Open várt következő megmérettetésként ebben az esztendőben. Az elmúlt időszakot alapvetően edzőtáborokban töltötte a csapat és ez az ifi Eb kiváló lehetőség az október végi világbajnokság előtt a tesztelésre.

„Kéthetes felkészítő edzőtáborban vettek részt ifjúsági versenyzőink a korosztályos

Európa-bajnokság előtt. Szerencsés helyzetben vagyunk, mert román nemzeti válogatott eljött hozzánk, így együtt tudtunk készülni az ifjúsági Európa-bajnokságra. Az utolsó felkészülési fázisban vagyunk, kezdjük az utolsó simításokat, gyorsítjuk a versenyzőket, hogy tökéletes formában legyenek az Európa-bajnokságra. Szerencsés nem volt sérülés a csapatban, kisebb fájdalmak előfordultak, de alapvetően mindenki egészségesen várja a versenyt. Terhet nem teszek a versenyzőkre, annyit szeretnék csak, hogy mindenki tehermentesen és jól bokszoljon, mert még lesz egy nagyon fontos állomásunk ebben az esztendőben. Az év végén ifjúsági világbajnokságot rendeznek és ez az Eb egy nagyon jó felkészülési állomás lesz ezen az úton. Az elsőéves ifijeink hangolódhatnak és beleszokhatnak a hosszabb, három perces menetidőkbe, a nemzetközi mezőnybe, és ez az Eb számukra kiváló alkalom arra, hogy felmérhessék, hol tartanak. Vannak másodéves ifi versenyzőink, mint például Kozák Kevin vagy Frank Dániel, ők már rutinosabbnak számítanak. Nileborg Krisztián a tavalyi ifjúsági Európa- bajnokságon ezüstérmet szerzett és nagy reménnyel, felkészülten várja ezt a korosztályos megmérettetést.” – nyilatkozta Ács József, ifjúsági szakágvezető.

A magyar csapat összetétele az ifjúsági Európa-bajnokságon:

Női 48kg: Talpas Roxána

Női 52kg: Bojti Gréta

Női 57kg: Varga Sára

Női 63kg: Müncz Kata

Férfi 51kg: Nagy Mátyás

Férfi 54kg: Kozák Kevin

Férfi 60kg: Frank Dániel

Férfi 63,5kg: Burai Roland

Férfi 75kg: Nileborg Krisztián

Férfi 80kg: Váradi Sándor

Hajrá magyar ökölvívás!

Közelgő események