hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

A Magyar Utánpótlás Kupa második napi győztesei már biztosan érmesek

Nyolcvan párharc zajlott az Utánpótlás Magyar Kupa második versenynapján, amelyet Pécs

rendezhet meg, és mindhárom korosztály képviselői ringbe léphettek.

Az U12-esek között a 36 kilós súlycsoport szoros mérkőzéseket hozott, Görög Milán és Pozsonyi Szabolcs jött ki jobban ezekből a pofonokból a Horváth László, valamint Szili Bence elleni mérkőzéseken. Nagy Bence egyhangú pontozással múlta felül Bene Pétert szintén ebben a súlycsoportban, a győztesek a legjobb négy közé jutottak.

A serdülő fiúk legszorosabb összecsapásait a 48 kilóban vívtak a második versenynapon, Muresán Dávid és Bank Soma ezúttal is remekül jött ki az adok-kapokból, miután búcsúztatták Rézműves Zsoltot, valamint Balogh Gábort. Az 50 kilósok között Asztalos Hunor és Nagy Adorján magabiztosan hozta a mérkőzését, de Fritz Gergő, Szalma Balázs, és Vékony Imre is kitett magáért.

Petrimán Patrícia az egyik legjobb junior női ökölvívónk jelenleg, és a nyíregyházi tehetség

ezúttal sem okozott csalódást. A 48 kilós Patrícia végig bokszolta a három menetet Mucha Csilla ellen, de győzelméhez nem férhetett kétség. A nap másik junior női összecsapását az ózdi Szűcs Martina nyerte meg Nagy Zsófia ellen megosztott pontozással.

A junior fiúk között a válogatottnál számításba vett Kékesdy Áron (50kg), Horváth András (57kg), Brázovics Tamás (60kg), Horváth Szabolcs (63kg), Bangó Roland (66kg), Berki Brendon (70kg), Bozai Gyula (75kg), Tószegi Ferenc (75kg) és Domján Alex (80kg) is győztesen hagyta el a ringet.

„Az első versenynapon a serdülő mezőny nagyon változó volt, nem láttam kiemelkedő teljesítményt, és jó mérkőzést a nyitó napon. A második napon az élmezőny is beszállt a versenybe, és tőlük természetesen sokkal jobb teljesítményt várok.” – nyilatkozta Dorkó Péter a serdülők teljesítményéről.

„Sokaknak nem kellett a három menet, hogy befejezze a mérkőzését, többek között Turós Levente nagyon szép balfelütéssel oldotta meg az összecsapását. A meglepetés győzelmet Rostás Dávid okozta, aki Fazekas Istvánt győzte le az 57 kilósok között. Voltak nagyon szoros meccsek, Salim Osaid hatalmasat bokszolt Goldschmidt Patrik ellen a 63 kilóban. A 66 kilósok között jó meccset láthattunk, Juhász Imre megverte Kökény Krisztiánt, míg eggyel feljebb Kolozsi Péter némi meglepetésre legyőzte Dunajcsik Dánielt. Tószegi Ferit a kihagyás nem akasztotta meg, magabiztosan győzött, akárcsak Domján

Alex és a Horváth Krisztián-Ordasi Dániel csata is remek volt.” – mondta Törteli Ferenc a juniorok teljesítményéről.

Hajrá magyar ökölvívás!

Közelgő események