hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Nem sikerült a bravúr Porecben

Az ifjúsági Európa-bajnokság hatodik versenynapja nem pont úgy sikerült a horvátországi Porecben, mint amit reméltünk, senkinek sem sikerült a következő körbe jutnia.

Müncz Kata volt az első ringbe lépő magyar, az ír Ava Rose Henry Lyndon ellen nem számított esélyesnek, az Európa-bajnok riválissal szemben azonban nem játszott alárendelt szerepet az első menetben. Az ír ökölvívónak valóban volt néhány találata a második menetben, de egyik sem megrendítő, vagy nagy erejű, ennek ellenére a mérkőzésvezető beszüntette az összecsapást.

Kozák Kevin egy olyan bolgárral találkozott a mai napon, akinek szinte semmilyen nemzetközi rutinja sincs, de ennek ellenére Atanasz Dinkov került ki kettejük párharcából győztesen. Kevin hiába irányította a mérkőzés jelentős részét, többet talált, a rutinja is nagyobb volt, de ez a mai napon nem volt elég a bíróknál a győzelemhez.

Burai Roland még nagyon kevés nemzetközi rutinnal rendelkezik és az ukrán Artur Kuzmenko ellen nem volt reális győzelmi esélye sajnos.

„Müncz Kata mérkőzése sajnos a második menetben véget ért, kapott 2-3 tiszta találatot, amire a bíró számolt, ebből szerintem kettő teljesen jogtalan volt, és be is szüntette a mérkőzést. Kozák Kevin mérkőzése számunkra ismét véleményes volt, 4:3-as segédpontozással hozták ki a bolgárt. Hihetetlen, hogy ez a harmadik mérkőzés, amikor ezt megteszik velünk. Kevin a második menet közepétől nagyon szépen jött fel, küzdelmes meccs volt, de sokkal többet találtunk, tisztábbakat.

Burai Roland a második menet közepéig bírta az erős ukrán riválissal szemben, nagy volt a fizikai, valamint a rutinbeli különbség.” – nyilatkozta Ács József a hatodik versenynapot követően.

A magyar csapat hatodik napi párosításai az ifjúsági Európa-bajnokságon:

Női 63kg, negyeddöntő: Müncz Kata – Ava Rose Lyndon Henry (ír) – döntő fölényes vereség

a második menetben

Férfi 54kg, a 8 közé jutásért: Kozák Kevin – Atanasz Dinkov (bolgár) 3:4 (bout review)

Férfi 63.5kg, a 8 közé jutásért: Burai Roland – Artur Kuzmenko (ukrán) – döntő fölényes

vereség a második menetben

A magyar csapat hetedik napi párosításai az ifjúsági Európa-bajnokságon:

Női 52kg, a 4 közé jutásért: Bojti Gréta – Noelia Gutierrez (spanyol)

Női 57kg, a 4 közé jutásért: Varga Sára – Tetjana Vinohradova (ukrán)

Hajrá magyar ökölvívás!

Közelgő események