hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Varga Sára semmit sem bízott az ítészekre, döntő fölénnyel győzött és érmes Porecben!

Az ifjúsági Európa-bajnokság hetedik versenynapján a női ökölvívásunk egyik nagy

tehetsége, Varga Sára nagyon komoly második menettel győzött a horvátországi Porecben, így már biztosan érmes a versenyen.

Bojti Gréta már szerepelt a 2021-es junior Európa-bajnokságon, de az elmúlt években

viszonylag kevesebb versenyen indulhatott. A junior Eb-ezüstérmes spanyol Noelia Gutierrez már hatévesen kezdte a sportágat és tizenkét év rutint követően túl nagy falatnak bizonyult a mai napon, így Grétinek nem sikerült a bravúr.

Varga Sára már nagyon sok junior versenyen bizonyított, és immáron az ifjúságiak között is

sikeres, miután az 57 kilósok között a legjobb négy közé jutott. Ezen a versenyen az ukrán Vinohradova ellen is kiválóan bokszolt már az első menetben is, de a pontozók továbbra sincsenek a helyzet magaslatán és 3:2-es ukrán előnnyel zárult a nyitó felvonás.Versenyzőnk nem bízott semmit a véletlenre és az ítészekre, tiszta találataival a második menetben döntő fölényt tudott kiharcolni. Következő ellenfele az elődöntőben a szintén 17

éves hazai színeket képviselő horvát Lana Paljusics lesz.

„Sajnos Gréti nem tudta felvenni a spanyol ritmusát, voltak szép találatai, de Gutierrez más frekvencián mozgott a mai napon. A spanyol nagyon nagy rutinnal rendelkezik, a papírforma érvényesült ezen a mérkőzésen. Sári nagyon jól bokszolt már az első menetben, de még ezt sem kaptuk meg a pontozóknál, 3:2-re az ukrán nyerte. Vinohradova nem tudta felvenni Sári gyors indító ütéseit a második menetben, így döntő fölénnyel hoztuk az összecsapást.” – nyilatkozta Ács József a hetedik versenynapot követően.

A magyar csapat hetedik napi eredményei az ifjúsági Európa-bajnokságon:

Női 52kg, a 4 közé jutásért: Bojti Gréta – Noelia Gutierrez (spanyol) 0:5

Női 57kg, a 4 közé jutásért: Varga Sára – Tetjana Vinohradova (ukrán) – döntő fölényes

győzelem a második menetben

Hajrá magyar ökölvívás!

Közelgő események