hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Nileborg Krisztián döntős Porecben, Varga Sára bronzéremmel zárt!

Nileborg Krisztián az elődöntőjét is megnyerte a horvátországi ifjúsági Európa-bajnokság

kilencedik versenynapján, így döntőt vívhat Porecben. Varga Sára is közel járt a sikerhez, de

végül meg kellett elégednie a bronzéremmel.

Varga Sára ukrán ellenfelét döntő fölénnyel győzte le, a legjobb négy között pedig a horvát Lana Paljusics ellen lépett ringbe. Sári és a horvát lány is nagy tehetségnek számít az 57 kilósok között és kettejük összecsapása nagyon szoros mérkőzést hozott. Paljusics élvezte a hazai ring előnyét és egy kiváló mérkőzést nyert meg, Sári pedig így bronzéremmel zárta az ifi Európa-bajnokságot.

Nileborg Krisztián sima győzelmekkel jutott be a legjobb négy közé, ahol nagyon nehezen találta meg a ritmust izraeli ellenfelével szemben, aki nem mutatott be teljesen tiszta bokszot.

Junior Eb-aranyérmesünk szerencsére időben váltott nemcsak ritmust és sebességet, hanem a taktikai megoldásai is eredményesek lettek, így 2023-at követően ismét döntőt bokszolhat, ahol ukrán ellenfeléllel találkozhat.

„Sárinak sajnos nem sikerült a bravúr, próbáltuk folyamatos nyomás alá helyezni a hazai lányt az első pillanatoktól kezdve. Szép találatokat vitt be Sári, de egy picivel ma jobb volt a horvát versenyző. Gratulálunk Sárinak, hiszen elsőéves ifiként beköszönt egy Eb-éremmel, szép és eredményes jövő előtt áll.

Krisztián pontozással nyert izraeli ellenfelével szemben, szoros mérkőzést bokszoltunk a mai napon. Az első menet sajnos elment, de Krisz időben találta meg a legjobb ellenszert. Kellemetlen stílusú volt a rivális, de Krisz a második menetben átvette a kezdeményezést és több tiszta találatot vitt be. Elvittük a második és a harmadik meneteket, így a meccset is.” – nyilatkozta Ács József a kilencedikversenynapot követően.

A magyar csapat kilencedik napi eredményei az ifjúsági Európa-bajnokságon:

Női 57kg, elődöntő: Varga Sára – Lana Paljusics (horvát) 1:4

Férfi 75kg, elődöntő: Nileborg Krisztián – Ahmad Jabarin (izraeli) 5:0

Hajrá magyar ökölvívás!

Közelgő események