hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Hamid Tangribergenov: Versenyzőink nagyon értékes tapasztalatokat szereztek az Európa-bajnokságon

Hamid Tangribergenov szövetségi kapitány értékelte a belgrádi felnőtt Európa-bajnokságot a versenyt követően, összefoglalva az erősségeinket. Lakos Regina ezüstjét követően Bernáth Attila is a második helyen végzett a belgrádi felnőtt Európa-bajnokságon, amelyen a csapat összesen hat érmet gyűjtött be.

Magyarország így a két ezüst-, valamint négy bronzéremmel az éremtáblázat tizedik helyén végzett. A nemzetek közötti pontversenyben Magyarország a hetedik helyen zárta az Európa-bajnokságot, amely nagy előrelépés a korábbi eseményekhez képest.

A felnőtt Európa-bajnokságon összesen 337 ökölvívó szerepelt, és első alkalommal került sor egy felnőtt Európa-bajnokságra úgy, hogy mindkét nem képviselői ugyanazon a helyszínen bokszolhattak.

„Az Európa-bajnokságon nagy létszámmal, 11 női, valamint 10 férfi ökölvívóval vettünk részt, majdnem minden súlycsoportban volt versenyzőnk. Erre az Európa-bajnokságra Tatán készültünk fel, Szlovákia, Ausztria, valamint a magyar utánpótlás válogatott csatlakozott hozzánk az edzéseken.

A sorsolásunk nem volt éppen a legszerencsésebb Belgrádban. Nagyon sok fiatal sportoló van a csapatunkban, a srácaink jól szerepeltek ezen az eseményen, a végsőkig küzdöttek, és erős akaraterőről tettek tanúbizonyságot.

Az 51 kilósok között Bernáth Attila egy nagyon rutinos orosz ökölvívóval találkozott, a feladatot sikeresen oldotta meg és végül ezüstéremig menetelt. Buza Rafael a második mérkőzésén már a címvédővel kellett bokszoljon, és ezt a feladatot majdnem sikerült megoldania. Hámori Luca a nagyon erős belgával találkozott elsőre, így neki sem volt egyszerű feladata a szerb fővárosban.

Nagyon sokan értékes tapasztalatokat szereztek, 2-3 mérkőzésen is bokszoltak, érmeket szereztek, és nagy csatákban edződhettek: Lakotár Hanna, Lakos Regina, Nakota Veronika, Bernáth Attila, Virbán Gábor, Kovács Richárd, Buza Rafael, Mester Soma, Simon Márkó, és Fehér Koppány.

Még sok hiányossága van a sportolóinknak, dolgozunk ezek kijavításán folyamatosan. Külön kiemelném az edzői stábot, akik összefogva, összetartóan, kitartóan, és odaadással dolgoztak a küzdelmek előtt, igazi csapatmunka volt az Eb. Remélem, hogy a következő versenyen majd az aranyérem is összejön. ” – mondta Hamid Tangribergenov, a felnőtt Európa-bajnokságot követően.

Hajrá magyar ökölvívás!

Közelgő események