hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Kovács Richárd: Az Európa-bajnokság csak egy állomás volt számomra az olimpiai úton

Kovács Ricsi a belgrádi felnőtt Európa-bajnokságon ismét bronzérmet szerzett, amely lassan

hagyománnyá válik, hiszen 2022-ben, Jerevánban is ezt az eredményt érte el, míg a tavalyi Európa Játékokon is a dobogó harmadik fokára állhatott.

Ricsi sok nehézségen ment keresztül az elmúlt hónapokban, de egy rövidebb felkészüléssel is bizonyította, hogy Európa legjobbjai között van a helye és az Eb csak egy állomás volt számára a párizsi olimpiai úton.

A felnőtt Európa-bajnokságon összesen 337 ökölvívó szerepelt, és első alkalommal került

sor egy felnőtt Európa-bajnokságra úgy, hogy mindkét nem képviselői ugyanazon a helyszínen bokszolhattak.

„Nagyon jó formában érkeztem a versenyre, mégis úgy, hogy szinte csak hat hetet tudtam készülni a felnőtt Európa-bajnokságra betegségek és más jellegű problémák miatt. Első ellenfelemet ismertem, hiszen már kétszer is bokszoltunk az örménnyel egymás ellen, legutóbb a kvalifikációs tornán legyőztem. Jó meccs volt ismét, az én akaratom érvényesült, így egy remek mérkőzéssel tudtam kezdeni a versenyt.

Második ellenfelem sem volt ismeretlen, kisebb súlyban nyert U22-es Eb-t, így nagyon koncentrált voltam, mert tudtam, hogy ez a meccs már éremért megy. Az edzői utasításokat be tudtam tartani, így megoldottam a feladatot.

Az elődöntőben tudtam, hogy egy erős és rutinos orosz versenyzővel találkozom, aki komoly neveket vert már meg a súlyban és olimpikon volt Tokióban. Igyekeztem már az első menetben felvenni a ritmusát, de értetlenül álltunk azelőtt, hogy négy bírónál is vezetett. Próbáltam összeszedni magam, sajnos őt látták jobbnak, de nem vagyok elkeseredve, ebből is tanul az ember.

Amiért mentem, azt elértem, harmadszor voltam európai dobogón, a hibákat pedig természetesen javítjuk. Fontos állomás volt az Eb az olimpia előtt, szerettem volna döntőt bokszolni és fényesebb éremmel hazatérni, különösen úgy, hogy az én súlyomban végül nem volt döntő.

Nekem most az olimpia a legfontosabb, ott akarok csúcsformában lenni, ez a belgrádi Eb pedig egy remek állomás volt ahhoz, hogy Párizsban is jól tudjak majd szerepelni.” – mondta Kovács Ricsi, aki folyamatosan készül a párizsi olimpiára.

Hajrá magyar ökölvívás!

Közelgő események