hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Tizenegy magyar aranyérem a 73. Bornemissza emlékverseny utolsó versenynapján!

Huszonhat junior, valamint húsz ifjúsági döntővel zárult a 73. Bornemissza emlékverseny Egerben, miután a serdülők már a negyedik napon befejezték a versenyzést. Egy junior, valamint tíz ifjúsági magyar aranyéremnek tapsolhattunk az utolsó, ötödik versenynapon és összességében a Bornemissza kiváló erőfelmérő volt az év fő versenyei előtt.

Az egri szervezők Dorkó Péterrel az élen mindent megtettek a sikeres rendezésért, és nagyon komoly versenyt raktak össze idén, amelynek első alkalommal a serdülők is részesei voltak. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség idei legfontosabb korosztályos versenye sikerekkel zárult és a külföldi csapatok is elégedetten távozhattak.

Az idei Bornemissza emlékversenyre 19 ország nevezett és a három korcsoportban 381 fő érkezett meg Egerbe, messze felülmúlva a korábbi éveket, valamint rivális versenyeket. A serdülőknél 109-en, a junioroknál 175-en, az ifjúságiaknál pedig összesen 97-en indultak a Bornemissza emlékversenyen.

Üzbegisztán, Kazahsztán, Azerbajdzsán, Ukrajna, Lengyelország, Románia, Skócia, Svájc, Észtország, Wales, Szlovákia és Moldova is a minőséget képviselte az idei 73. alkalommal kiírt Bornemissza emlékversenyen.

„Véget ért junioroknak is a Bornemissza emlékverseny, a lányoknál Kapcsos Vivien ukrán ökölvívót győzött le, és lett aranyérmes. Nagyon magabiztos volt, nem lehetett kérdéses a győzelme egy erős riválissal szemben. Petrimán Patrícia is igazán jó mérkőzést hozott össze, kicsit alulmaradt, de a formája alakul, és a junior Európa-bajnokságon még jobb lesz.

Horváth Szabolcs egy kicsit érthetetlen módon maradt alul a döntőben, úgy éreztem, hogy az első két menetben jobb volt ellenfelénél. Erős mezőny volt a junioroknál, a munka nem áll meg, hamarosan az olaszok érkeznek hozzánk egy tatai edzőtáborozásra, folytatjuk a felkészülést,” nyilatkozta Törteli Ferenc a juniorok teljesítményéről.

„Voltak izgalmas mérkőzések a döntők alatt, szerencsére nagyon jó külföldi ellenfelekkel találkozhattunk, és nyertünk is néhány alkalommal. A hazai döntők közül Talpas Roxána ismét győztesen hagyta el a szorítót Nagy Mira ellen, és megkapta a legjobb ifi lánynak járó különdíjat is. Kettejük összecsapása nagyon jó volt ismét. Varga Sára, valamint Rába Noémi is az első menetben tudta befejezni a mérkőzéseit.

Kozák Kevin az ifi fiúk között nyújtott kiemelkedő teljesítményt, egy svájci ellenfelet győzött le a döntőben. Jámbor Árpádnak sajnos nem sikerült a győzelem a döntőben azeri ellenfelével szemben, de a tavalyi vállsérülését követően mérkőzésről mérkőzésre látszódik rajta a fejlődés.

Váradi Sándor a második menetben be is fejezte a mérkőzését, irányított, határozott volt, így ukrán vetélytársa nem tudta felvenni a ritmusát. Elégedett vagyok az ifjúságiak teljesítményével nagyon jó felmérő volt a Bornemissza az Európa-bajnokságot követően. Lesz egy rövidebb pihenő számunkra, de június végén már egy összetartó edzőtáborban kezdünk hangolódni az ifjúsági világbajnokságra,” nyilatkozta Ács József az ifik döntőiről.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események