hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Bernáth Attila nem bírt a ghánaival Bangkokban

Veres Roland vereségét követően Bernáth Attila javíthatott volna a magyar mérlegen a bangkoki második világkvalifikációs tornán, de a Huamark stadionban ő sem járt sikerrel, vereséget szenvedett ghánai ellenfelétől.

Bernáth Attila az Európa Játékokon a nyolcig menetelt, utána az Európa Kupán tavaly októberben az elődöntőig, míg a belgrádi Európa-bajnokságon meg sem állt a döntőig. Az újdonsült Eb-ezüstérmes kiváló előjelekkel várhatta a második olimpiai világkvalifikációs tornát, és bőven volt ideje akklimatizálódni Bangkokban.

Első ellenfele egy sokkal magasabb ghánai volt, egy fiatal tehetség, Theophilous Allotey, aki az első világkvalifikációs tornán két ellenfelét is legyőzte, valamint a márciusi Afrika Játékokon bronzérmet szerzett.

Az első menet nagyon szoros volt, mindkét félnek akadtak jó megmozdulásai, a magasabb Allotey vezetett 3:2-re. A második menet is elment 3:2-re a pontozóknál, de még semmi sem volt veszve, minden az utolsó három percen múlott. Attila nem ütött eleget, nem puhította meg a ghánait, várt a nagy megsemmisítő ütésekre, de ezek nem jöttek időben, így egyhangú pontozással kapott ki sajnos egy verhető ellenféltől.

Összesen 135 ország 665 ökölvívója nevezett az eseményre, végül pedig 133 nemzet 579 bokszolója vesz részt Bangkokban. Ötvenegy kvóta talál gazdára a második, és egyben utolsó világkvalifikációs tornán, amelyet Thaiföld fővárosa rendezhet.

A magyar csapat első napi eredményei a második világkvalifikációs tornán:

Férfi 51kg, a 32 közé jutásért: Bernáth Attila – Theophilous Allotey (ghánai) 0:5

Közelgő események