hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Kuhta nem jutott be a legjobb nyolc közé Bangkokban.

Kuhta Vlagyiszlava sikerrel nyitott a bangkoki második világkvalifikációs tornán, de a legjobb nyolc közé már sajnos nem sikerült bejutnia, egy szoros mérkőzésen maradt alul lengyel ellenfelével szemben.

Kuhta az Európa-bajnokságon szerepelt először magyar színekben, miután április elején megkapta a magyar állampolgárságát. Győzelemmel kezdett a legjobb harminckettő között Bangkokban, második ellenfele pedig a lengyel Klaudia Budasz volt, aki meglepetésre Patrícja Borys és Sandra Kruk ellenében harcolta ki a csapattagságot.

Budasz az első körben egy erősen véleményes megosztott pontozásos győzelmet aratott a svájci Anna Jenni ellen. Az első menet nagyon hektikusra sikeredett, 3:2-re Kuhta nyerte meg a nyitányt, a másodikban is jobb volt, de az utolsó másodpercek nem alakultak jól egyik periódusban sem.

Két menetet követően szinte abszolút meccsnull volt az állás, a harmadik döntött arról, hogy ki jut be a legjobb nyolc közé. Ez sajnos egy remek zárással a 24 éves lengyelnek sikerült a rohamozó magyarral szemben, aki így 4:1-es megosztott pontozással győzte le Kuhtát.

A magyar csapat hatodik napi eredményei a második világkvalifikációs tornán:

Női 54kg, a 8 közé jutásért: Kuhta Vlagyiszlava – Klaudia Budasz (lengyel) 1:4

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események