hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Fehér Koppány és Szűcs Szabina is búcsúzott a kvalifikációtól

Fehér Koppánynak a hetedik versenynapig kellett várnia a bangkoki második világkvalifikációs tornán, hogy ringbe léphessen, de nem volt reális győzelmi esélye a magasabb ugandai riválisával szemben, Szűcs Szabina pedig nagy csatában maradt alul német ellenfelével szemben.

Koppány a belgrádi Európa-bajnokságon bejutott a legjobb nyolc közé, amellyel kiharcolta a

csapattagságot a bangkoki kvalifikációs tornán. Első ellenfele Regarn Simbwa volt, aki 2018-

ban a Brit Nemzetközösség Játékok után Ausztráliában maradt, de ebben az évben visszatért a gyökereihez és ugandai színekben szerepel a nemzetközi eseményeken és szupernehézsúlyból fogyasztott vissza.

Simbwa egy számmal nagyobbnak tűnt, mint a 24 esztendős magyar, aki ment előre, harcolt mint minden korábbi nemzetközi összecsapásán, de nem tudta felvenni a tempót ezen a mérkőzésen, és az első menet elment minden pontozónál. Koppány nem találta az ellenszert, nem tudott megfelelő fokozatra felpörögni, így kiesett a kvalifikációs tornán.

A nap másik magyar meccsén Szűcs Szabina lépett ringbe a hetedik versenynapon az esti programban, de sajnos neki sem sikerült bejutnia a legjobb tizenhat közé.

Szabina az első percekben igyekezett magassági fölényét kihasználni és rutinosan egyenesekkel próbálta megállítani a németet. Canan Tas az első menetben két látványosabb ütéssel találta el Szabinát, a mérkőzésvezető számolt rá, de a német így is csak 4:1-re vitte el az első etapot a pontozóknál.

A mérkőzés képe nem változott a második menetben sem, Tas rohamozott, Szabina kontrázott, de mindezt sokkal jobban tette, így ez a felvonás is 4:1 lett a pontozóknál, csak éppen fordítva.

Hat percet követően minden kérdés nyitott volt, döntetlenre álltak a felek, így a győztes személye csak az utolsó pillanatokban dőlt el. A harmadik menet tükörképe volt sajnos az elsőnek, Szabinára számoltak, a német hatékonyabban, látványosabban talált, így a teljes mérkőzést is megnyerte megosztott pontozással.

A magyar csapat hetediknapi eredményei a második világkvalifikációs tornán:

Férfi 92kg, a 16 közé jutásért: Fehér Koppány – Regarn Simbwa (ugandai) 0:5

Női 57kg, a 16 közé jutásért: Szűcs Szabina – Canan Tas (német) 1:4

Hajrá magyar ökölvívás!

Közelgő események