hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Hámori Luca közel volt a bravúrhoz Romániában.

Hámori Luca nagyon közel volt a bravúrhoz a Golden Belt Torna első versenynapján, régi

riválisával, a lengyel Aneta Rygielska ellen lépett ringbe a romániai nemzetközi versenyen. A

mérkőzés az eddigi legszorosabb volt kettejük párharcában, a hat évvel idősebb lengyel csak 3:2-es megosztott pontozással tudott a döntőbe jutni.

Hámori Luca az Európa Játékok bronzéremmel kvalifikált a párizsi olimpiai boksztornára, a női 66 kilóban így az elsők között szerezhette meg a részvételt. Ő lett Magyarország első női ökölvívó olimpikonja ezzel a bronzéremmel, amely karrierje legjobb felnőtt eredménye.

A lengyelek egyik legjobbja, Aneta Rygielska Eb-ezüstérmesként hazai ringben nem tudott az Európa Játékokon kvalifikálni, de az első olimpiai világkvalifikációs tornán, az olaszországi Busto Arsizióban ez összejött neki.

Luca eddig negatív mérleggel rendelkezett a lengyellel szemben, ezért érthetően fűtötte a

visszavágás a romániai versenyen. Az egyiptomi és az ír pontozók Lucát látták jobbnak, míg a két román, valamint a walesi pedig Rygielskát hozta ki egy szoros összecsapáson. Luca következő megmérettetése már a párizsi olimpia lesz, amelyen visszavághat ezért a szoros vereségért.

„A mai napon volt az utolsó éles mérkőzésem az olimpia előtt a romániai nemzetközi versenyen. Magabiztosan, felkészülten mentem a ringbe és szinte biztos voltam benne, hogy ma én fogok nyerni. Mérkőzés közben éreztem, hogy nem 100%-os a teljesítményem, de a végén bizakodva mentem oda az eredményhirdetéshez és izgatottam vártam a végeredményt. Sajnos nem az én kezem lendült a magasba, 3:2 arányú pontozással kikaptam ezen a mérkőzésen. A verseny így nem sikerült, de mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy az olimpiára 100%-os formában utazhassak, kijavítsam a hibákat hiszen van 43 napom még a rajtig. ” – nyilatkozta Hámori Luca a mérkőzést követően.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események