hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Három tavalyi ezüstérmes is aranyra váltott

A Győrött lebonyolított ifjúsági magyar bajnokság döntőiben három tavalyi ezüstérmes is beérett és a második helyet elsőre cserélte: Bundovics István, Hankó Kálmán és Vincze István.
A 49 kg- ban a két debreceni, Bernáth Attila és Bernáth László vívott aranycsatát, melyet Bernáth Attila nyert meg. Élesben, egymást nem kímélve csaptak össze a Salánki-tanítványok. Igazi bokszcsemege volt, amely végül egy orrvérzés zárt le a harmadik menetben. Bernáth Attila az OB legkiemelkedőbb ökölvívója díjat kapta meg. Edzőjük, Salánki László így vélekedett az összecsapásról:
” Voltak, akik elsírták magukat, hiszen ilyen brutálisan nagy ütközetet, amelyen a boksz minden szépségét felvonultatta a két versenyzőnk, ritkán látni. Nem kímélték egymást, tiszta szívvel megverekedtek egymással. A két srácból is nagy érzelmeket váltott ki a döntő, összeölelkezve, sírva köszönték meg a másiknak ezt a felejthetetlen élményt.”

Az 52 kg-ban Rostás Renátó és Borsos Tamás között óriási küzdelem zajlott, melyet az utóbbi zárhatott örömmel, miután 3-2-re nyert.

Az 56 kg-ban a junior Európa-bajnok Báki Alexnek nem sikerült bajnoki címmel átlépnie az ifjúságiak közé. Bundovics 5-0 arányban zsebelte be az aranyat.

Ahogy az 52 kg-ban, a 60-ban is bejutott az FTC versenyzője a döntőbe. Rostás Armandó az elődöntőben a tavalyi ifi bajnok, idén már egy súllyal feljebb indult Mislait győzte le, ma a döntőben Bogdán sem tudta megállítani, 3-2-re nyert Rostás.
64 kg-ban érdekesen alakult a helyzet, mivel két tavalyi aranyérmesnek is búcsúznia kellett a dobogó tetejétől. A tavalyi 60 kg-os bajnok Jankó Krisztián a második, a súlycsoport címvédője, Dévényi Dominik pedig a harmadik helyen kötött ki. A győztes Botos Károly.

A 69 kg-ban Hankó tavaly elvesztette a bajnoki döntőt Kozák ellen, idén viszont 5-0-ra verte Barbosu Tibort, amivel az öt közül a MAMTK lett az egyetlen olyan klub, melynek a két aranyesélyéből egyet sem sikerült aranyra váltania.

A 75 kg-ban Cservenka Róbert Kiss Dániel ellen sem bokszolta végig a három menetet, mint valamennyi OB meccsét, ezt is az első menetben fejezte be.
Edzője, Alvics Gyula így nyilatkozott a győzelem után:
” Ez a siker közös munka eredménye, amelyből két kiváló edzőkollégám, Borovics Zoli és Galambos Tibi is alaposan kivette a részét. Ez a siker azért is fontos, mert október végén a Antalyá-ban rendezik az ifjúsági Európa-bajnokságot, ahová Róbert a mostani első helyével kvalifikálta magát. Én, mint az ifi válogatott vezetőedzője is, duplán örülhetek.”

A 81 kg-ban Egervári Richárd sorrendben harmadszor gyűjtötte be a magyar bajnoki címet!

A döntőkben két aranyérmet szerzett a KSC, a GAGYG, egyet-egyet a DVSC, az FTC, a KSI, a BASLG, a MAPVS, a SZO.
Kiemelkedőt nyújtott a Kecskeméti Sport Club-KESI: Fehér Koppány arany, Borsos Tamás arany, Orbán Béla bronz, Jakab Alex bronzérmet nyert. Edzők: Németh János és Konkoly István.

A döntő eredménye megtekinthető ITT
Az éremtábla megtekinthető ITT

Közelgő események