hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

A női magyar bajnokság első napja nem hozott meglepetést

Bükön megkezdődött a „Caramell Premium Resort” női ökölvívó magyar bajnokság. 151 versenyző mérlegelt be, harminccal kevesebb, mint ahány nevezés érkezett. A szervezés nem hagyott kivánni valót maga mögött.

– Az első napi mérkőzésekről csak annyit, hogy erősen egyenlőtlen, mondjuk így hullámzó volt a színvonal, a nagy tudásbeli különbségnek köszönhetően a vártnál is több mérkőzés fejeződött be idő előtt – mondja Kovács Mária szövetségi kapitány. Az ifjúsági Villás Vera is idő előtt végzett, miként a nekem tetsző Kiss Bettina is. Mathesz Viktóriát lehet kiemelni, aki nagyon taktikusan oldotta meg a mérkőzését. Tetszett Nagy Angéla is. A felnőttek közt sajnos már az első fordulóban összekerült a súlycsoport váltáson átesett Szűcs Szabina és Mezővári Kinga. Ez a mérkőzés volt a nap legszínvonalasabb összecsapása , mely Szűcs győzelmét hozta. Szűcs sokkal rutinosabb, Mezővárink még fejlődnie kell.

– Mi a helyzet az Eb-ezüstérmes Szatmári Petrával?

– Ő nem indult el a bajnokságon.

– Egyeseknek csak a döntőben lesz meccsük.
– Juhász Adriennek még ott sem, sajnos egyedül maradt a súlyában. A két debreceniek, Pállás Szimonettának és Nagy Tímeának csak egy meccsük lesz. Nagy Tímea a +81 kg-ban lép színre, két hónappal azután, hogy szült. +81 kilóban indul a 10. magyar bajnoki címéért! Ez lesz a 13. országos bajnoksága és eddig minden alkalommal szerzett érmet.

Eredmények:

Elit
Serdülő
Ifjúsági
Junior

Közelgő események