hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Petrovics Gabriella aranyérmes

A szófiai női ifjúsági Balkán Kupán a három döntőbe jutott magyar közül Petrovics győztesként hagyhatta el a ringet, igaz szoros pontozás után.

Eredmények:

A 60 kg-ban a koszovói korosztályos Európa-bajnokkal, Donjeta Sadikuval találkozott Villás Veronika. A harmadik menetben idő előtt fejeződött be a mérkőzés: RSC R3 0.58.

“Értetlenül álltunk a bírói döntés előtt, mert nem olyan ütésről volt szó, hogy be kellett volna fejezni a meccset. Utána visszanéztem a történteket és továbbra is úgy látom, hogy tulzott szigor állította meg a versenyzónket” – mondta Kovács Mária szövetségi kapitány.

A 75 kg-ban Petrovics Gabriella a svéd Therese Edruddal találkozott és 3-2-re nyert.

“Petrovicsnak végre volt önbizalma, nekem nagyon tetszett, ahogy ma bokszolt. Az első menet Gabié volt, aztán fej fej mellett haladtak. A svéd zárt, massziv stilust képviselt, de Gabinak sierült feltörnie. Remélem, hogy Gabi lendülete az ifi világbajnokság végéig kitart és a siker erős töltetet ad neki” – osztotta meg az örömét a kapitány.

A +81 kg-ban Juhász Adrienn – Neha Yadav (indiai) 2-3
Juhász az elején hatalmas iramot diktált,az indiai mintha részt sem vett volna a meccsen, a második közepétől hanyatlott, a harmadikra meg igen csak elfáradt a magyar versenyző.

A magyar csapat hétfő este a kései órákban érkezik haza.

Közelgő események