hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Új teremben a bajaiak

A Felsővárosi Ökölvívó SE főhadiszállása az elmúlt években a volt Központi Iskola tornaterme volt. Azonban mivel a Kormányhivatalnak szüksége volt az épület többi részére is, így a bokszolóknak költözniük kellett. Az új helyszín a Vasvári Pál utcai Boxing Club épülete, ahol korábban voltak már ökölvívó edzések, ám az utóbbi időszakban üresen állt a terem.

Az utóbbi hetekben Gálos Tamás és tanítványai közösen bonyolították le a költözködést, és a festésről is nekik kellett gondoskodni. Az ünnepélyes avatóra augusztus 9-én délután került sor, melyen felsorakoztak a klub versenyzői, és több szimpatizáns valamint érdeklődő is.

Fercsák Róbert polgármester is beszélt s megígérte, hogy a költözés és a bérlés költségeibe beszállva Baja város hamarosan 1 millió forintot (az éves 1.600.000 forintos támogatáson felül) fog utalni az egyesület számlájára. Egyben kiemelte, hogy azért is fontos az ökölvívás a város számára, hiszen ez az a sportág, amiben a hátrányos helyzetű gyerekek is lehetőséget kapnak a kiugrásra. Fercsák Róberttől azt is megtudhattuk, hogy elképzelhető, hogy a jövőben lesz olyan lehetőség Baján, hogy egy bokszedzésen a polgármestert is lehet pofozni, de azt kizártnak tartotta, hogy az ő polgármestersége idején. Gálos Tamás erre azt felelte, hogy ők vallási alapelveket figyelembe véve bokszolnak, azaz igyekeznek betartani a jobb adni, mint kapni alapelvet.

A nyilvános edzés pogácsa – partyval zárult. Mint Gálos Tamástól megtudhattuk, minden csütörtökön vendég egyesületek jönnek az edzőterembe, akikkel küzdő jellegű edzések zajlanak. Elsőként csütörtökön a mohácsiak és a szekszárdiak ugrottak át át pár pofonért. A következő verseny pedig augusztus 19-én a Rakpart Fesztivál lesz Szegeden, ahová Bajáról 15 gyerek utazik.

Továbbra is várják az ökölvíváshoz kedvet érző 8 – 14 év közötti lányokat és fiúkat. Jelentkezni a Vasvári Pál utcában lehet, minden hétköznapnak 16 órától, vagy az egyesület facebook oldalán. https://www.facebook.com/mogyigalosboxclubbaja/?fref=ts

A havi tagdíj 4999 Ft, de ezen felül a versenyzéssel kapcsolatos összes költséget (utazás, szállás, étkezés, versenyszerelés) áll az egyesület. Jelenleg 48 gyermek jár Baján bokszolni, akiknek körülbelül a fele, akik már olyan szinten vannak, hogy elindulhatnak egy megmérettetésen.

A gyerekeken kívül várják a felnőtt korosztályt is, akik sportolás, hobby vagy esetleg önvédelmi célból szeretnének megismerkedni az ökölvívással. Ezek az edzések hétköznaponként este 18 órától folynak.

https://www.facebook.com/pg/sugopartihirek/photos/?tab=album&album_id=1767789679927743
(sugopart.hu alapján)

Közelgő események