hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Felnőtt magyar ökölvívó bajnokság először a Madárfészek Akadémián

A kedden kezdődő Papp László felnőtt férfi ökölvívó országos bajnokságot az újpesti Madárfészek Akadémia központjában, a Halassy Olivér Sportcsarnokban rendezik meg.

A magyar szövetség hétfői sajtótájékoztatóján Balzsay Károly szövetségi kapitány jelezte, hogy 57 klub 145 bokszolója nevezett, de hozzá tette, hogy a végső indulói létszám különböző okok miatt várhatólag ennél szerényebb lesz. Az OB négy napon át tart, azaz a nyolcaddöntőkkel kezdődik a program, így abban a négy kategóriában (64, 75, 81, 91 kg), melyekben 16-nál többen jelentkeztek, s ahol a ranglisták alapján szűkítik a mezőnyt.

A szakvezető arról is beszélt, kapitányi szemmel kifejezetten örvendetes, hogy alig lesz olyan kategória, melyben csak egyetlen nagy esélyes lenne. Ilyennek csak a 75 és a 91 kilót nevezte, előbbiben az idén Eb-harmadik Harcsa Zoltán, utóbbiban pedig a világbajnokságot is megjárt Hámori Ádám emelkedik ki. Kettejük mellett Bouquet Bence (+91 kg) a harmadik olyan öklöző a jelenlegi mezőnyben, aki a legtöbb, négy bajnoki aranyat gyűjtött eddig.

Balzsay Károly: Az év legjelentősebb versenyére készül a hazai mezőny. A Madárfészek Akadémia 600 fő befogadóképességű, remélem jó hangulat fogadja az öklözőket. A napi jegy ára 1000 Ft, a négynapos bérlet 3000 Ft-ba kerül.
Erdei Zsolt, a MÖSZ elnöke, a korábbi profi és amatőr világbajnok abban bízik, “hogy a nézők megtöltik a csarnokot.” A klasszis e mellett arról is beszélt, hogy “örvendetes a nevezői létszám emelkedése”, de ő abban bízik, “néhány éven belül akár 200-ra is nőhet az OB-n indulók száma.”

Az OB-n keddtől csütörtökig 15.00-kor kezdődnek a küzdelmek, a pénteki finálék pedig Papp László emlékének adózva a Magyar Ökölvívás Napján 17.00 órakor indulnak. Az esemény minden napját közvetíti online az ökölvívó szövetség, a döntőket pedig az M4Sport 21:45-től közvetíti.

Közelgő események