hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Harcsa Zoltán és Kondákor Emília az év legjobbjai

Az év férfi öklözője (2017): Harcsa Zoltán (75 kg)

A Vasas-Süllős ökölvívója, a 25 éves Harcsa Zoltán jelenleg a legmagasabban jegyzett magyar bokszoló, aki 2011 óta négy világbajnokságon és két olimpián is szerepelhetett. Az idei harkovi Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett ökölvívó a hamburgi világbajnokságot követően decemberben az ötödik magyar bajnoki címére hajtott és törekvéseit siker koronázta, a döntőben KO-val győzött. „Gyorsnak, erősnek érzem magam, a kondíciómat is rendben érzem, úgyhogy bizakodó vagyok” – mondta az OB előtt és az események őt igazolták.

Kissé viszontagságos időszakon van túl a londoni olimpián 5. helyet szerző sportember, hiszen a tavalyi riói olimpia nem úgy sikerült, ahogy tervezte, ráadásul mikor már kezdte összeszedni magát, a tavalyi országos bajnokság előtt sérült meg, meg kellett műteni a könyökét, amivel az év elejei Bocskai-emlékversenyre sem jött rendbe úgy, hogy ringbe léphessen.
Aztán egyre inkább felvette a ritmust, két félprofi mérkőzésen Londonban is bizonyított, hogy aztán egy helsinki nemzetközi versenyen döntőbe kerüljön, Belgrádban pedig meg is nyerjen egy tornát – ezek az eredmények kiváló ráhangolódások voltak az Európa-bajnokságra.
„Zoli munkához való hozzáállásával sosem volt probléma, Rio és a sérülése után is talpra állt, a nemzetközi versenyeken pedig jól teljesített. Ezért volt kicsit csalódás az Európa-bajnokság” – mondja Balzsay Károly, Harcsa Zoltán edzője. – Nagyon jól indult az Eb, de amikor az elődöntőben hoznia kellett volna azt, amit tud, valamiért ez nem sikerült. Igaz, hogy az ő bronzérme volt az egyetlen magyar érem, mégsem voltam elégedett, hiszen már jártunk a dobogó harmadik fokán. Ha sikerült volna a döntő, egy jobb sorsolást, kiemelést kapott volna a vb-n, amire szükség is lett volna. Nem volt éles Zoli azon az egyetlen vb-meccsen, így nemzetközi szinten egyelőre még nem tudtunk úgy előrelépni, ahogy terveztük.”
Tíz napon át, négy létesítményben zajlott a Vasas Sport Club által szervezett „cipősdoboz-akció”, amely során játékokat, könyveket, praktikus használati tárgyakat, gyerekruhákat és tartós élelmiszert gyűjtöttek a rászoruló családoknak. A gyűjtőpontokat a Fáy utcai Edzőcsarnokban, a Pasaréti Sportcentrumban, a Folyondár Sportközpontban és a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban jelölték ki a szervezők. Markovits László, a Vasas SC elnöke, Bús Balázs, III. kerületi polgármester, valamint a Vasas sportolói adták át az ajándékokat, köztük Takács Tamara kajakvilágbajnok, Harcsa Zoltán Eb-bronzérmes ökölvívó. (vasassc.hu alapján)

Az év női öklözője (2017): Kondákor Emília (51 kg)

Júliusban Szófiában rendezték meg az ifjúsági női ökölvívó Európa-bajnokságot, melyen a nagykanizsai ökölvívást a magyar válogatott színeiben Kondákor Emília Cecília képviselte az 51 kg-os súlycsoportban. Súlycsoportjában 14 versenyző indult és a kanizsai öklöző az első fordulóban erőnyerő volt.
– A sorsolás alapján egyből a nyolc közé kerültem – idézte fel Emília. – A négy közé jutásért egy örmény lánnyal bokszoltam és az első menetben technikai KO-val nyertem. A döntőbe jutásért viszont kikaptam egy ukrán versenyzőtől, így bronzérmes lettem. Tavaly még a junior Eb-n Törökországban szereztem egy harmadik helyet, vagyis már két utánpótlás kontinensbajnoki érmem is van, ráadásul olimpiai súlyban, az 51 kg-ban állhattam a dobogóra.
– Véleményem szerint első éves ifjúsági versenyzőként hatalmas teljesítmény volt Emília részéről, hogy fel tudta magát küzdeni a dobogóra – értékelt a nagykanizsai Botos Akadémia edzője, Tóth László.
Kondákor egyben a szeptemberi indiai világbajnokságra is kvalifikálta magát. Ott sajnos nem jött össze az érem. Az 51 kg-ban (25 induló), a nyolc közé jutásért a török Beyza Saracoglu állta útját (4-0). Kondákor célja kiharcolni a jövő évi ifjúsági olimpián való indulás jogát. (zaol.hu alapján)

Közelgő események