hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Interjú a ma 28. születésnapját ünneplő Fodor Milánnal

A Vasas-Süllős ökölvívója Fodor Milán a mai napon ünnepli a 28. születésnapját, ezt egy héttel korábban a Bocskai emlékversenyen megszerzett bronzéremmel ünnepelte. Magabiztosan győzte le litván ellenfelét a negyeddöntőben, a grúz Lasa Guruli ellen is közel volt a sikerhez Debrecenben.

Az európai olimpiai kvalifikációs tornán egy lépésre áll a kvótától, amennyiben győz a fiatalabb lengyel Damian Durkacz ellen, akkor Gálos Rolandot követi a tokiói játékokra második magyarként.

„A litván ellenfelemmel szemben nagyon frissnek éreztem magam, és úgy érzem, hogy nagyon sokat fejlődtem több fontos tényezőben. Korábban nagyon álmoskásan kezdtem a mérkőzéseim, most viszont sokkal nagyobb sebességgel tudtam nyitni, és éles voltam. Pontos ütéseket tudtam elhelyezni, és úgy érzem, egyhangú összecsapás volt, és sikerült megvalósítani több olyan kombinációt, amelyeket sokat gyakoroltunk az edzéseken.

A következő ellenfelem a grúz U22-es Európa-bajnok tapasztalt Lasa Guruli volt, ahol szintén frissen kezdtem, és menetről menetre jobbnak éreztem magam. A végeredmény 3:2-es megosztott pontozás lett a grúz javára, de úgy gondolom, ha engem hoznak ki, az sem váltott volna ki nagy felháborodást.

Úgy érzem, hogy jó úton haladok, és egy jó ellenféllel szemben is képes voltam jó teljesítményt nyújtani. A legfontosabb mérkőzésemen az európai olimpiai kvalifikációs tornán kell a legjobbamat nyújtanom, és mindent megteszek azért, hogy győztesen hagyjam el a ringet.

Fantasztikus érzés volt újra a nemzetközi mezőnyben bokszolni, és úgy érzem a fejlődésem töretlen. Mindig van hová fejlődni, és bízom benne, hogy ezt tudom majd bizonyítani az olimpián is. Későn érő típus vagyok, most értem be igazán, amelyben nagyon sokat segít a sportpszichológus is.

Sokat gyakoroljuk a kettes-hármas kombinációkat az edzéseken, az ismételt támadásokat, a folyamatosságot. A védekezésemen is van még mit csiszolni, és bízom benne, ez már látható lesz a következő versenyemen,” összegezte a Bocskain nyújtott teljesítményét és az elvégzett munkát a születésnapos Fodor Milán.

Közelgő események