hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Májusban megrendezik a 70. Bornemissza emlékversenyt

Megszületett a döntés. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség, Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Egri Városi Sportiskola 2021. május 17-21. között a Kemény Ferenc Sportcsarnokban rendezi meg a 70. Bornemissza Gergely nemzetközi ökölvívó emlékversenyt. A szervezők Egerben a Városházán megtartott egyeztető megbeszélésén megtudtuk, hogy várhatón 25-28 ország 250 résztvevője lép szorítóba. Ifjúsági és junior korosztályban a fiúk és lányok versenyeznek. A MÖSZ képviseletében Egerben tárgyaló Tóth Zsuzsanna főtitkár és Bertók Róbert szövetségi kapitány felkérésére Mirkóczki Ádám Eger polgármestere vállalta a fővédnökséget. A nagy hagyományokkal rendelkező 70. Bornemissza emlékverseny európai szinten is rangos sportesemények számít. 1951-ben kezdődő, megszakítás nélküli sorozat a 2020-as évben vírushelyzet miatt megszakadt. Remélhetőleg az idei, hetvenedik viadal rendezésének nem lesz akadálya. Az elmúlt hetekben a debreceni Bocskai-emlékverseny sikeres rendezése jó példát adhat az egrieknek is. A hátralévő két és fél hónap legfontosabb szervezési feladatainak egyeztetésén részt vett az EVSI részéről Kovács Géza igazgató és Dorkó Péter szakosztályvezető. (Képünkön, balról, jobbra: Kovács Géza, Tóth Zsuzsanna, Mirkóczki Ádám, Bertók Róbert és Dorkó Péter).

Idegenforgalmi jelentőségű sportesemény
– Még nem tudni mi lesz a vírushelyzet májusban, lehetnek-e majd nézők az eseményen, de a versenyzők és szakemberek biztonságát garantálni tudjuk. Szeretnénk, ha a közönség is részese lehetne a nagyszerű ringcsatáknak – nyilatkozta Tóth Zsuzsanna, a MÖSZ főtitkára.
– Eger városa a nehéz költségvetési helyzetében is támogatja a kiemelt idegenforgalmi jelentőségű, rangos nemzetközi utánpótlás sportesemény megrendezését. Az Egerben működő vállalkozások bevételi forrásait javíthatja a -6-7 vendégéjszakát foglaló külföldi és hazai versenyzői, valamint edzői, bírói, sportszövetségi vendégek létszáma – mondta Mirkóczki Ádám polgármester

Közelgő események