hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Kovács Richárd – Hosszúak és kemények voltak a napjaim a felkészülés során, de mindent a cél érdekében tettem

A nyíregyházi Kovács Richárd a magyar ökölvívás egyik nagy értéke, a Bocskai emlékversenyen aranyéremmel kezdte az évet, miután sikeresen vizsgázott a főiskolán is. Több nemzetközi tornán szerepelt idén, és remek technikai képességeket mutatott be, amelyet a magyar közönség is megcsodálhat a közelégő országos bajnokságon.

Ricsi a belgrádi világbajnokságon a legjobb tizenhat közé jutott, ahol a későbbi ezüstérmes török ellenfele, a remek formát kifogó Kerem Özmen állította meg. Rengeteget tanult abból a mérkőzésből, és hibajavítással töltötte az elmúlt időszakot, hogy a magyar bajnokságon minden taktikai feladatot meg tudjon oldani.

„Úgy érzem, hogy mindent megtettem annak érdekében, hogy jó formában lehessek az országos bajnokságon, jól sikerült a felkészülésem. Volt egy kisebb fülgyulladásom, de rövid ideig tartott szerencsére, és semmilyen más tényező nem hátráltatta a felkészülésem, az edzéseket.

Ezúttal nem volt külföldi kesztyűpartnerem, de a csapattársaim mindenben segítettek, és úgy érzem, hogy ez elegendő alapot adott. Reggelente futással indítottam a napot, majd indultam munkába, testnevelő tanérként dolgozom, onnan pedig igyekeztem edzőmhöz, Nagy Lajoshoz az esti edzésre. Elég hosszúak és kemények voltak így a napjaim, de mindent a cél érdekében tettem.

A felkészülés során próbáltuk kijavítani a hibákat, az előző mérkőzéseimből sokat tanultam, és levontuk a megfelelő következtetéseket. A hibák javítását nagyon fontosnak tartottuk, és bízom benne ezt már a magyar bajnokságon is be tudom mutatni Győrött.

A célom mindig a dobogó legfelső fokán állni, és ebből most sem engedek, ahogy eddig sem tettem. Az elvárásom önmagammal szemben, hogy erős, taktikus ökölvívást tudjak bemutatni, és nyilván a címvédés, az újabb bajnoki aranyérem az egyértelmű célom.

Nem tudom, kik indulnak a súlycsoportomban, ezért nem nevezném meg ki lehet a legfőbb ellenfelem, de igyekszem majd mindenki ellen a legjobb teljesítményemet nyújtani. Már nagyon várom a mérkőzéseket,” foglalta össze a felkészülését, és céljait Kovács Ricsi, aki munka mellett is

Közelgő események