hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Fodor Milán – Két erőnléti edző is segítette a felkészülésem

Fodor Milán már a 2011-es felnőtt magyar bajnokságon is ezüstérmet szerzett, így 10 év tapasztalattal érkezik Győrbe. A Vasas-Süllős kiválósága augusztusban az új váltósúlyba (67kg) lépett fel, és az elmúlt pár hónapot azzal töltötte, hogy beleerősödjön az új kategóriába, valamint magyar bajnoki címmel térhessen haza Győrből.

Fodor Milán egy lépésre volt júniusban a sikeres olimpiai kvalifikációhoz, de a lengyel Damian Durkacz ellen nem tudta álmait megvalósítani. Ennek ellenére a kitartó versenyző úgy döntött, hogy folytatja a pályafutását, és nem adja fel a harcot. Milán azóta részt vett pár nemzetközi eseményen, és az új súlycsoport új lendületet adott a 28 éves versenyzőnek, akinek immáron 180 mérkőzéses tapasztalata van.

„Úgy gondolom, hogy jól sikerült a teljes felkészülésem, eleget tudtunk kesztyűzni, és sikerült mérkőzés helyzetekben tesztelnem magam. Győrött kesztyűztem Gerzsenyi Istvánnal, valamint a Madárfészek Akadémián Nagy Wilsonnal, mindegyik remek tapasztalat volt minőségi riválisokkal szemben.

Amikor az új súlycsoportokat bemutatták augusztusban, megbeszéltük az edzőmmel, hogy megcélozzuk az új váltósúlyt, és igyekeztem minél gyorsabban beleerősödni a kategóriába. Belgrádban a világbajnokságon szereztem egy kis rutint már, de a magyar bajnokságon még jobb leszek, több időm volt erősödni.

A felkészülés nagyon változatos volt, újdonságnak hatott, hogy két erőnléti edző is foglalkozott a csapattal, ez most alaposan hozzátett az edzésmunkához. A gyorsaságomat igyekeztünk fejleszteni az elmúlt hetekben, valamint az erőnlétemet. Jövő év elején több időnk lesz ezekre, de igyekeztünk kihozni a legtöbbet az elmúlt hetekben.

Nem tudom, pontosan kik indulnak a magyar bajnokságon, de úgy gondolom, hogy Gerzsenyi István lehet a legnagyobb ellenfelem. Ha kihozom magamból a maximumot, akkor senki ellen nem lehet gondom, és a 67kg magyar bajnoka akarok lenni természetesen. Az utolsó fázis is jól sikerült, teljesen egészséges vagyok szerencsére,” mondta a rutinos Fodor Milán a magyar bajnokságot megelőzően.

Közelgő események