hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Kovács Richárd – Ismét győzni szeretnék a Bocskain

A nyíregyházi Kovács Richárd újabb magyar bajnoki címet szerzett a 98. felnőtt férfi országos bajnokságon Győrött, a döntőben a tehetséges egri Danyi Dánielt múlta felül. A 24 éves versenyző már az érett, rutinos ökölvívók közé tartozik a súlyában, és 2022-ben Bocskai címvédésre készül.

A belgrádi világbajnokságon a legjobb tizenhat közé jutott, akárcsak négy évvel korábban a hamburgi eseményen. Az Európa-bajnokságokon eddig a legjobbja egy ötödik pontszerző hely, ezt szeretné Ricsi 2022-ben egy éremmel kiegészíteni. A jövő évi Európa-bajnokságra Jerevánban kerül sor, az örmény fővárosban május végén találkoznak a kontinensünk legjobbjai.

„Úgy érzem, hogy mindent megtettem annak érdekében, hogy jó formában lehessek a győri országos bajnokságon, jól sikerült a felkészülésem a belgrádi világbajnokságot követően. Volt egy kisebb fülgyulladásom, de rövid ideig tartott szerencsére, és semmilyen más tényező nem hátráltatta a felkészülésem, az edzéseket.

Az országos bajnokságot Győr és a Magyar Ökölvívó Szakszövetség kiválóan megszervezte. Sajnos nem volt túl sok meccsem, a koronavírus miatt többen nem tudtak részt venni. Az elődöntőben a Vasas-Süllős egyik tehetségével sorsoltak össze, de ellenfelem visszalépett a mérkőzéstől sajnos.

A döntőben az egri Danyi Dániel ellen kellett ringbe lépnem, és úgy gondolom, hoztam a számomra kötelezőt, és sikerült végrehajtanom azt, amit elvártam magamtól. Jó mérkőzés volt, követtem a megbeszélt taktikát, és sokat meg is valósítottam belőle. A győzelmi ünneplést kicsit későbbre tettem, karácsonykor együtt volt az egész család.

2022-ben a Bocskai emlékverseny lesz az első feladatom, amelyet ismét meg akarok nyerni természetesen. Várom magamtól az eredményeket, még fontosabb jobban szerepelni, mint eddig bármikor. Az Európa-bajnokság lesz 2022-ben a legfontosabb állomás majd májusban, és szeretnék minden versenyemen érmeket szerezni.

Megvannak a jövő évi célok, már nagyon várom ezeket a megmérettetéseket. Elég hosszúak és kemények az átlagos mindennapjaim, de mindent a cél érdekében teszek, hogy érmekkel térhessek haza,” nyilatkozta Kovács Richárd, aki év végén sem pihen sokat, és folyamatos edzésben van.

Közelgő események