hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Izgalmas összecsapásokat hozott az első nap a Bocskai emlékversenyen

Két ringben összesen 34 pár küzdelmét láthatta a nagyérdemű, illetve mindenki, aki a délután megosztott élő stream linken nyomon követte az eseményeket. A 62. Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenyen az első selejtezőnapon a férfiaké volt a főszerep, mind a 9 súlycsoportban voltak mérkőzések, sok hazai versenyző aktív részvételével.

Az egyik szemünk sírhat, a másik pedig nevethet, mert a szerdai 14 magyar ringbe lépő öklözőből 7 továbbjutott, míg 7 elbúcsúzott a további meneteléstől, de nézzük a részleteket.

Az „A” szorítóban Virbán Martin (52kg) sikere nyitotta a sort a délutáni programban, a World Series of Boxing (továbbiakban „WSB”) sorozatához frissen csatlakozott bokszolónk kiválóan küzdve verte meg ukrán ellenfelét.

Szintén jól rajtolt Gálos Roland (60kg), akinek három éve, 2015-ben már megadatott, hogy első legyen a Bocskai emlékversenyen. Roland az első körben egy ügyes kezű kazah bokszolót búcsúztatott.

Gombkötő Tamást (60kg), Serbán Henriket (64kg), Hankó Kálmánt (69kg) és Oroyovwe Onoriode Isaacot (75kg) hiába biztatta a debreceni közönség, sajnos ezúttal nem jutottak túl aktuális ellenfelükön, de mindannyian nagyot harcoltak a tornán.

Lukácsy Bence (81kg), méltóan a tavaly év végén megszerzett felnőtt magyar bajnoki címéhez, legyőzte George Crottyt, akinek a sérülése miatt a harmadik menetben véget ért a csata.

Szintén a 81kg-os mezőnyben a hazai közönség kedvence, a debreceni Móna Imre pokoli küzdelemben, de alulmaradt kazah riválisával szemben, így számára véget ért a 62. Bocskai emlékverseny.

Az „A” ring utolsó magyar „fellépője” a 91kg-os Tarnóczai Mihály volt, akit pontozással a cseh Jiri Havel győzött le három menetben.

A B jelű szorítóban is zajlott az élet, ahol első hazai öklözőként Gönczi Alex (60kg) lépett a kötelek közé, de hiába tett meg mindent, sajnos ma nem bírt szlovák vetélytársával.

A 2017-es év egyik felfedezettje, a WSB-ben idén bemutatkozó Kovács Richárd (64kg) fantasztikus mérkőzésen mutatta meg, hogy érdemes vele számolni a végjátékban, az első körben a kiváló monacói versenyzőt, Hugo Micallefet győzte le.

Ezután nem volt magyar bokszolóinknak megállás, mert a soron következő három versenyzőnk mindegyike sikerrel vette az elé kerülő akadályt, pontosabban Vadász András (69kg), Harcsa Zoltán (75kg) és Kovács Pál (81kg) is túljutott aktuális ellenfelén, és várja a következő kihívást a 62. Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenyen.

Természetesen holnap folytatódik a viadal, délután 14.00-tól jön a többi selejtező, és a hozzátartozó élő stream linkje is érkezik majd a párosításokkal együtt.

A mai napi mérkőzések pontos eredményeit az alábbi dokumentumok tartalmazzák:

A ring eredményei

B ring eredményei

A címfotót Bene Norbert készítette.

Közelgő események