hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Kiváló mérkőzésekkel folytatódott a Bocskai emlékverseny

A február 7-én kezdődött torna második napja összesen 48 összecsapással várt minden ökölvívást szeretőt a debreceni Oláh Gábor utcai Sportkomplexumban. Délután 14.15-kor kezdődtek a csaták és már este nyolc óra is elmúlt, mire az utolsó versenyző kezeiről is lekerültek a kesztyűk.

Rend a lelke mindennek alapon, haladjunk abc sorrendben, már, ami a ringeket illeti, mert csütörtökön még két szorítóban harcoltak a felek, pénteken ez a szám egyre csökken. A selejtezők második felvonásában összesen 21 magyar öklözőnek szoríthattunk, hogy kvalifikálja magát a pénteki összecsapásokra.

Az „A” ringben jól indult a rajt, Beri Krisztina (51kg) magabiztosan verte horvát ellenfelét és jutott tovább. Sajnos a következő mérkőzésen Tar Flóra (60kg) alulmaradt cseh riválisával szemben, így a számára véget értek a csaták a 62. Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenyen.

A férfiak találkozóit Szaka István (52kg) nyitotta, méghozzá címvédőhöz méltóan lépett túl angol „kollégáján”. Ha már közelmúltbéli Bocskai emlékverseny győztesekről beszélünk, Gálos Roland (60kg) – 2015-ben diadalmaskodott – is meggyőző teljesítményt mutatva győzte le szigetországi ellenlábasát.

Igazán kiválóan szerepeltek a „nehézfiúk” is az „A” szorítóban, hiszen a kötelek közé lépve és jó bunyót bemutatva Hámori Ádám (91kg) és Berki Károly (+91kg) is beverekedte magát a pénteki programba. Rajtuk kívül is örülhettünk ebben a ringben magyar sikernek, Kozák Lászlót (69kg), Cservenka Róbertet (75kg) és Lukácsy Bencét (81kg) sem ma láthattuk utoljára kesztyűt húzni a viadalon.

A jó hírek mellé jutott rossz is, Fodor Milán (64kg), Jankó Krisztián (64kg), Tóth Ádám (75kg) és Árpád Viktor (75kg) nem jutottak túl aktuális ellenfelükön és búcsúztak a versenytől.

Aki „A”-t mond, mondjon „B”-t is, kissé átalakítva az ismert közmondást, lássuk, mi történt a B jelű ringben. Itt is a hölgyek nyitották a sort, sajnos ezúttal Mezővári Kinga (60kg) nem vette az akadályt és kiesett a további harcokból.

A férfiak 52kg-os mezőnyében Virbán Martin sem akart a jóból kimaradni, egy rendkívül izgalmas meccsen jutott túl olasz versenytársán. Egy súlycsoporttal feljebb Csóka Nándor (56kg) könnyebben győzött cseh riválisa ellen, rajta kívül még a hazai ökölvívás elitjébe visszatérő Vadász András (69kg) sikerének örülhetett a debreceni közönség.

Sajnos búcsút kellett vennünk Sarcia Nikolától (64kg), Kovács Páltól (81kg) és Kovács Richárd (64kg) is elköszönt technikai problémák miatt a további küzdelmektől. Harcsa Zoltán (75kg) sérülése letaglózott mindenkit, sajnos fantasztikus ökölvívónk így nem léphetett ma a kötelek közé.

Pénteken sem lesz megállás a Bocskai emlékversenyen, 14.00-tól folytatódnak a meccsek, természetesen holnap délelőtt jelentkezünk majd a párosításokkal és az élő stream linkjével is.

A mai napi mérkőzések pontos eredményeit az alábbi dokumentumok tartalmazzák:

A ring női eredményei csütörtök

A ring eredményei csütörtök

B ring női eredményei csütörtök

B ring eredményei csütörtök

A címfotót Bene Norbert készítette.

Közelgő események