hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

A három társa mai vereségei után Hámori továbblépett

A Kharkivban zajló Elit felnőtt ökölvívó Európa-bajnokságon sajnos nem tört meg a magyarok mai eddigi nyeretlenségi sorozata. Szaka és Vadász veresége után sajnos Csóka Nándornak sem maradt több mérkőzése, nyom nélkül fejezte be Eb szereplését. Hámori igyekezett feledtetni társai gyenge sorozatát és végül egyértelmű győzelemmel lépett a következő körbe, a 16 közé.

56 kg: Peter McGrail (ENG) – Csóka Nándor 5-0

Tény és való, hogy a súlycsoportot váltott, korábbi Eb bronzérmes Csókának nagyon kemény ellenfelet dobott a sorsolás. Mc Grail ugyanis már két éve a WSB-ben edződik, az utóbbi két évben mindkét alkalommal megnyerte a Feliks Stamm emlékversenyt és eddigi pályájára feltette a koronát az idei U22 Eb-n szerzett ezüstéremmel. A két 21 éves fiatalember csatájában Mc Grail túl sok esélyt nem adott Csókának, aki a két éve nyert EB bronza óta mintha megtorpant volna a fejlődésben. A III. menetre – látva a szorult helyzetét – Csóka igen harapósan jött ki és úgy bokszolt, ahogy végig kellett volna, igazi harcossá vált, egyben volt. Az angol azonban szintén sebességet váltott és a kombinációi értékesebbek voltak. A bíróknak nem okozott fejfájást az egyhangú döntés.

91 kg: Hámori Ádám – Nicolas Weizmann (GER) 5-0

A 24 éves újonc a német csapat legrutintalanabb tagja, aki Hámorival szemben nem tudott felmutatni semmi váratlant és így a háromszoros magyar bajnok sima győzelmet aratott. A Bocskai emlékversenyen III. helyet szerzett öklöző álmosan kezdett, így az első menetet csak 3-2-re hozta, de a további menetekben már minden pontozót maga mellé állított a teljesítményével és így várhatja a következő ellenfelét. 20-án fog mérkőzni a 28 éves szlovák Erik Tlkaneccel. 2015-ben a bakui Európa Játékokon találkoztak, s akkor magyar győzelem született. Ez visszavágó volt azért a vereségért, amit az az évi Bocskai emlékversenyen a szlovák mért a magyar Sávolyra.

Vasárnap egy magyar szereplője lesz az Eb-nek:

81 kg: Kovács Pál – Polynekis Kalamaras (GRE).
Mindkét 22 éves versenyző EB-újonc. Kovács Pál eddigi eredményeit a 75 kg-ban érte el.

Közelgő események