hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Kovács Richárd VB kvótát szerzett az ökölvívó Eb-n

A Harkivban zajló Elit férfi ökölvívó Eb negyedik napjára örülnivaló is jutott a magyar tábornak. A 49-kg-os Virbán ugyan nem tudott élni a lehetőséggel és szoros mérkőzésen, de vesztett. Nem így a 64 kg-os Kovács, aki hozta magát, sőt a három menet alapján leiskolázta fehérorosz ellenfelét és a legjobb nyolc közé került, ami egyben világbajnoki kvalifikációt is jelent.
64 kg: Kovács Richárd – Makszim Viszlouh (BLR) 5-0

Az Eb-újonc Kovácsot szerette volna lerohanni a nála nyolc évvel idősebb belorusz. Mint utóbb kiderült, a saját dugába dőlt, mert Kovács nem hogy megrettenni nem volt hajlandó, hanem rendre pontos ütésekkel fogadta az előretörő ellenfelet. A második menetre egyre magabiztosabbá vált a magyar bokszoló és tiszta találataitól szét is esett az ellenfele. Kovács a harmadik menetre is őrizte a pozícióját, nem merült le és tisztán nyert. Következő ellenfele szerdán a súlycsoport harmadik számú kiemeltje, az örmény Hovhannes Bacskov lesz a négy közé kerülésért, azaz az éremért.

49 kg: Muhammet Unlu (TUR) – Virbán Gábor 5-0

A török Unlu többet mutatott a vártnál és szoros mérkőzésen megszerezte a győzelmet, miután az Eb-újonc Virbánt megintették fejelésért.

Kedden a következő magyarok lépnek ringbe:

75 kg: Harcsa Zoltán – Birol Aygun (TUR)

A mérkőzés tétje a nyolc közé kerülés, azaz a hamburgi VB kvótája.
A 23 éves török 10 éve bokszol, most szerepel először Eb-n. Az eddigiek alapján Harcsa lehet a mumusa, mert tavaly a Bocskai emlékversenyen 3-0-ra verte őt, idén a belgrádi torna döntőjében pedig 4-1-re.

91 kg: Hámori Ádám – Erik Tlkanec (SVK)

A mérkőzés tétje a nyolc közé kerülés, azaz a hamburgi VB kvótája.
28 éves a szlovák Erik Tlkanec. 2015-ben a bakui Európa Játékokon találkoztak, s akkor magyar győzelem született.

Közelgő események