hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Bedák Pál is futott a Vivicitta Városvédő Futáson

Igazi sztárcsapat állt össze a Minicittá versenyen, a 2,5 km-re. A jótékonysági futócsapat célja az volt, hogy felhívják a figyelmet az autizmus ügyére, amely egyre több embert érint. A csapat tagjai közt ott futott Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai és háromszoros világbajnok kajakozó, Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes és Európa-bajnok cselgáncsozó, Bedák Pál VB ezüstérmes ökölvívó, Simonyi Balázs ultrafutó és Marsi Anikó televíziós műsorvezető. A futam rajtját Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Eur ópa-bajnok úszó lőtte el. Az autizmus ügyének támogatása az idei Telekom Vivicittá versenypólóján is megjelent, a póló hátsó oldalát Varga Máté autizmussal élő művész rajza alapján készült grafika díszíti.
– Hogy hogy te is erősítetted ezt a csapatot, ennyire szeretsz futni?

– Ha jótékonyságról van szó, akkor az ember minden felkérésnek eleget tesz, így volt ez aktív versenyző koromban is. Most az FTC-t kereste meg a Telekom, mint az egyesület egyik támogatója, hogy a sportolói képviseljék a klubot és a futásukkal segítsék a rászoruló embertársaikat. Igazából nem vagyok híres futó, de most – részben az esemény miatt is – újra elkezdtem az edzéseket a magam módján, mert már kezdett hiányozni a mozgás. Heti két futás és két bokszedzés szerepel a programomban.

– Hogy esik ez a fajta visszatérés a mozgás világához?

– Jól bírom. Most már egészen mások a céljaim, mint versenyzőként, jelenleg leginkább azt szeretném elérni, hogy a súlyfeleslegtől megszabaduljak.

– Az is elképzelhető, hogy a célod sikeres teljesítése esetén akár magadtól is benevezel ilyen utcai futóversenyekre?

– Azt nem mondom, hogy valaha is félmaratonista vagy maratonfutó válik belőlem, de egy 8-10 km azt hiszem, hogy belefér.

Közelgő események