hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Kajdi János emléktábla-avatás az olimpiai bajnok Gedó Györggyel

Ezerkilencszáz-kilencvenkettő április 10-én, 25 évvel ezelőtt veszítette életét autóbalesetben Kajdi János, olimpiai ezüstérmes, kétszeres Európa-bajnok ökölvívó. Ebből az alkalomból, az egykori kiváló sportoló tiszteletére, szombathelyi szülőháza helyén a Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület emléktáblát állított.
Az eseményen avatóbeszédet mondott dr. Puskás Tivadar Szombathely MJV polgármestere, a Magyar Olimpiai Bizottság tagja, aki büszkén mondott köszönetet az olimpiai hagyományőrző egyesületnek, hogy immár újabb emléktábla hirdeti a szombathelyi sportolók dicsőségét. Az avatáson megjelent Kajdi János Judit lánya és unokái, Melinda és László testvére, rokonok, Gedó György olimpia bajnok és Botos András olimpiai bronzérmes ökölvívó, valamint a sportág helyi képviselői, a Haladás VSE ökölvívó szakosztályának tagjai Szalai Sándor vezetésével és sok-sok sportbarát.
-kép_1-
Horváth Vilmos, a Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület elnöke méltatta az egykori szombathelyi olimpiai ezüstérmes sportoló pályafutását, majd felkérte a jelenlevő családtagokat és prominens személyeket, hogy leplezzék le az emléktáblát, Jenei Ferenc alkotását.

-kép_2-

Az emléktábla avatását követően a Halmay Egyesület klubhelyiségében Gedó György, a müncheni olimpia bajnoka tartott nagy sikerű élménybeszámolót. Nem csak saját kalandos pályafutását idézte fel, hanem beszélt barátjáról, Kajdi Jánosról is, akivel annak ellenére nagyon jóban voltak, hogy ő a Vasas, míg János a Honvéd versenyzője volt. Gedó György szerint szombathelyi barátja is megérdemelte volna az olimpiai bajnoki címet, hiszen döntőbeli ellenfele, a kubai Emilio Correa nem volt jobb nála, de a pontozók a kubai fiút hozták ki győztesnek. Jánosnak nem kellett szégyenkeznie, a megszerezett ezüstérme egy fantasztikus pályafutás megkoronázása volt

forrás: (Gál László, fotók: Kerényi János és Szakály Ferenc)

Közelgő események