hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Kis híján 100 mérkőzéssel folytatódott a Bornemissza emlékverseny!

A 68. Bornemissza Gergely Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny második napja 97 összecsapást hozott Egerben. Két ringben majdnem félszáz pár nézett külön-külön farkasszemet egymással, hogy eldöntse, ki mehet tovább a csütörtök délutáni elődöntőkbe.

A megmérettetésen a fiúk junior és ifjúsági, míg a lányok ifjúsági kategóriában húztak kesztyűt és léptek be a szorítóba.

Ha a tegnapi napra azt írtuk, hogy a fiatal tehetségek maratoni napot tudhattak maguk mögött a megújult Kemény Ferenc Sportcsarnokban, akkor az ifjú titánok ma még erre is rátettek egy lapáttal. A második selejteznapon is rengeteg magyar versenyzőnek szoríthattunk az erős nemzetközi mezőnyben, hogy beverekedje magát a csütörtöki elődöntőkbe.

Az A jelű ringben 24 pár junior csapott össze, közülük holnap a döntők előtti párharcokba láthatjuk Muhovics Milánt (52kg), Tóth-Szabó Vilmost (54kg), Lakatos Patrikot (57kg) és Schütz Kevint (60kg). A B szorítóból hazánk színeit képviselve továbbjutottak: Samu Péter (60kg), Juhos István (80kg) és Jónás Dominik (+80kg).

Egy korosztályt ugorva az ifjúságiak között a hölgyek is megkezdték a menetelést az elődöntők felé. Az A ringből a piros-fehér-zöld színekben holnap is láthatjuk a következő versenyzőket: Lakotár Hanna (51kg), Sipos Hajni (57kg), Kecskeméti Martin (52kg), Danyi Dániel (60kg), Balogh Dávid (60kg), Szoták Titusz (64kg), Barbosu Tibor (69kg), Bárány István (69kg) és Veres Tibor (91kg).

A B szorítóban nagyot küzdve jutottak a holnapi programba: Tarnóczy Tamara (51kg), Vitál Dominika (51kg), Borsos Tamás (52kg), Jakab Alex (60kg), Szöllősy Richárd (64kg), Orbán Adrián (64kg), Séta János (81kg) és Lakatos Csaba (+91kg).

Természetesen minden hazai olyan öklözőnek gratulálunk a mai teljesítményéhez, aki szorítóba lépett.

A 2018. március 8-ai, csütörtöki program az elődöntőkkel várhatóan így néz majd ki:

Mérlegelés és orvosi vizsgálat: 8.00 – 9.00-ig (Kemény Ferenc Sportcsarnok)

Mérkőzések kezdési időpontja: 14.00 óra (eredetileg 16.00-kor kezdődtek volna a meccsek, de a résztvevők nagy létszáma miatt előbb szólal meg az első gong a viadalon)

A mai napi részletes eredmények az alábbi dokumentumokban érhetők el:

result 2 day ring A JUNIOR

result 2 day ring B JUNIOR

result 2 day ring A Youth

result 2 day ring B Youth

Közelgő események