hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Nyolc magyar versenyzőnek szoríthatunk a Bornemissza emlékverseny döntőiben!

Az elődöntőkkel folytatódtak a küzdelmek az A és a B jelű ringekben a csütörtöki, harmadik versenynapon a 68. Bornemissza Gergely Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenyen, Egerben. Ezúttal „mindössze” 57 mérkőzést láthatott a nagyérdemű a helyszínen, illetve a Magyar Ökölvívó Szakszövetség hivatalos Facebook oldalán megosztott élő streamen.

A harmadik nap programjának tétje nem más volt, mint az, hogy pénteken kik léphetnek szorítóba a legfényesebb éremért folyó csatákban a megújult Kemény Ferenc Sportcsarnokban.

Összesen 33 hazai öklözőnek drukkolhattunk délután 14.00-tól a több mint félszáz összecsapás alatt. Örvendetes hír volt minden bokszrajongónak, hogy a megmérettetés e szakaszában is ilyen sok magyar versenyző húzhatott kesztyűt és léphetett ringbe, hogy a piros-fehér-zöld színeket képviselve verekedje be magát a finálékba.

Az „abc” sorrendet szem előtt tartva kezdjünk az A ring eseményeivel, ahol összesen 18 versenyzőnk volt érdekelt csütörtökön. A junior korú bokszolók nyitották a sort, sajnos a 13 bunyó során a kazah-ukrán-orosz trió versenyzői domináltak, így nem lehet ott a zárónapon a szorítóban Muhovics Milán (52kg), Tóth-Szabó Vilmos (54kg), Lakatos Patrik (57kg), Schütz Kevin (60kg) és Lakatos Gyula (80kg).

Az ifjúságiak között is sok magyar érdekelt volt az elődöntőkben, így volt kinek szurkolni. Az első két meccs során abban a kényelmes helyzetben volt a hazai publikum, hogy az 51 és 57kg-os női viadalok során csak magyar öklöző lépett a szorítóba. 51kg-ban Lakotár Hanna, míg 57kg-ban Matesz Viktória került a pénteki finálékba. A két hölgy mellé két úr is csatlakozott, Danyi Dániel (60kg) és Barbosu Tibor (69kg) is ott lesznek pénteken a ringben. A mai napon nem jutott tovább, bár nagyot küzdött: Monostori Lídia (51kg), Uhrin Csenge (57kg), Bernáth Attila (49kg), Kecskeméti Martin (52kg), Balogh Dávid (60kg), Szoták Titusz (64kg), Bárány István (69kg), Egervári Richárd (81kg) és Suki József (91kg).

A B jelű szorítóban mintegy 15 magyar bokszoló volt érintett a hét negyedik napján, itt is a fiatalabb generáció vágott először a dolgok közepébe. A 13 találkozó végeredményei orosz-amerikai dominanciát hoztak, sajnos a piros-fehér-zöld színeket képviselő öklözőink nem jutottak ma tovább, így véget értek a csaták Samu Péternek (60kg), Juhos Istvánnak (80kg) és Jónás Dominiknek (+80kg).

Az ifjúságiak között a női szakaszé volt kezdetben a főszerep, az első három mérkőzés hat résztvevőjéből öt magyar volt, így volt kiért szurkolni. Vitál Dominika (51kg) és Hámori Luca (60kg) ott lesznek holnap, hogy a legfényesebb medálért küzdjenek, míg a torna Tarnóczy Tamarának (51kg), Sipos Hajninak (57kg) és Kiss Annának (60kg) befejeződött.

A fiúk közül Orbán Adriánnak (64kg) drukkolhatunk holnap, a B ringben a többiek ma nem tudták felülmúlni aktuális ellenfelüket, de minden elismerést megérdemelnek, név szerint Borsos Tamás (52kg), Jakab Alex (60kg), Szöllősy Richárd (64kg), Séta János (81kg) és Lakatos Csaba (+91kg).

A sorsolási rendszer következtében női 60kg-ban Veér Orsolya már a döntőben várta ellenfelét, aki a korábban említett Hámori Luca (60kg) lesz.

Természetesen minden hazai olyan öklözőnek gratulálunk a mai teljesítményéhez, aki szorítóba lépett.

A 2018. március 9-ei, pénteki program a döntőkkel várhatóan így néz majd ki:

Mérlegelés és orvosi vizsgálat: 8.00 – 9.00-ig (Kemény Ferenc Sportcsarnok)

Mérkőzések kezdési időpontja: 16.00

A mai napi részletes eredmények az alábbi dokumentumokban érhetők el:

result 3 day ring A JUNIOR

result 3 day ring A Youth

result 3 day ring B JUNIOR

result 3 day ring B Youth

Közelgő események