hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Öt magyar aranyéremnek örülhettünk a Bornemissza emlékversenyen!

A pénteki nappal véget ért a 68. Bornemissza Gergely Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny, Egerben. A záróprogram is két ringben folyt, akárcsak az előző napi küzdelmek, 4-4 hazai öklöző részvételével a világ legjobb junior és ifjúsági bokszolói ellen.

Tetőfokára hágott a hangulat a megújult Kemény Ferenc Sportcsarnokban, ahol a piros-fehér-zöld színeket 5 lány és 3 fiú képviselhette a finálék során a nagyérdemű szurkolása mellett.

Kicsit megborítva az eddig „abc” sorrendes megközelítést, kezdjük az ifjúsági korosztály eredményeivel, hiszen itt lépett szorítóba mind a 8 ökölvívónk. Orbán Adrián (64kg) az északi szomszédságból érkező szlovák Patrik Valenttel nézett farkasszemet. Kettejük csatája parázs mecset hozott, amelynek végén Adrián megkoronázta az egész heti teljesítményét és az ő kezét emelte a vezetőbíró a magasba.

Női 51kg-ban abban a kényelmes helyzetben volt a helyi publikum, hogy két hazai versenyzőért szoríthatott. Az összecsapás végén Lakotár Hanna örülhetett jobban, aki meggyőző fölénnyel verte Vitál Dominikát.

A hölgyeknél maradva, de súlycsoportot váltva 57kg-ban Matesz Viktória végül heroikus küzdelemben ezúttal alulmaradt a horvát Cacic Nikolina ellen és ezüstéremnek örülhetett.

Visszatérve a fiúkhoz, 60kg-ban Danyi Dániel a norvég Martin Skogheimet páholta el rendkívül magabiztos bunyót bemutatva, így újabb magyar aranynak örülhetett a közönség.

Még javában hevesebben dobogott mindenkinek a szíve, amikor megérkezett a szorítóba 69kg-ban Barbosu Tibor, akinek a legfényesebb medálért a dán Jacob Bankot kellett maga alá gyűrnie. Tibor kiválóan megoldotta ezt a feladatot és Dániel győzelme után újabb aranyérmet nyert a piros-fehér-zöld különítmény.

Hogy teljesen legyen mindenki öröme, volt még egy házi döntő női 60kg-ban, ahol Hámori Luca ellentmondást nem tűrően húzta be az újabb első helyezést Magyarországnak, ellenfele Veér Orsolya volt.

Természetesen minden hazai olyan öklözőnek gratulálunk a mai teljesítményéhez, aki szorítóba lépett.

A megmérettetésen aranyérmet szereztek: Orbán Adrián (64kg), Lakotár Hanna (51kg), Danyi Dániel (60kg), Barbosu Tibor (69kg) és Hámori Luca (60kg)

Ezüstéremnek örülhettek az alábbi öklözőink: Vitál Dominika (51kg), Matesz Viktória (57kg) és Veér Orsolya (60kg)

Bronzmedált akasztottak a következő bokszolóink nyakába: Tóth-Szabó Vilmos (54kg), Samu Péter (60kg), Schütz Kevin (60kg), Jónás Dominik (+80kg), Muhovics Milán (52kg), Lakatos Patrik (57kg), Juhos István (80kg), Lakatos Gyula (80kg), Bernáth Attila (49kg), Szöllősy Richárd (64kg), Suki József (91kg), Veres Tibor (91kg), Monostori Lídia (51kg), Tarnóczy Tamara (51kg), Sipos Hajni (57kg), Uhrin Csenge (57kg), Borsos Tamás (52kg), Kecskeméti Martin (52kg), Balogh Dávid (60kg), Jakab Alex (60kg), Bárány István (69kg), Séta János (81kg), Egervári Richárd (81kg), Lakatos Csaba (+91kg), Kiss Anna (60kg) és Szoták Titusz (64kg).

Összesen 5 arannyal, 3 ezüsttel és 26 bronzzal zárta a magyar különítmény ezt a fantasztikus négynapos viadalt, óriási gratuláció minden résztvevőnek, edzőnek ezért a ragyogó teljesítményért.

A viadal fináléiban a kazah bunyósok hengereltek, mellettük még mindenképpen ki kell emeljük az orosz és az amerikai együttes teljesítményét.

A pénteki részletes eredmények az alábbi dokumentumokban érhetők el:

FINAL result Junior

FINAL result Youth

Közelgő események