hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Jordánia is segíti az ifjúsági felkészülésünket Tatán

Jordánia három legjobb ifjúsági ökölvívója is segíti a magyar válogatott felkészülését Tatán a közelgő Ifjúsági Európa-bajnokság előtt. Ifjabb Balzsay Károly szövetségi kapitány csapata teljes sebességgel készül az olaszországi eseményre, amely kvalifikációs torna az Ifjúsági Olimpiai Játékokra és a budapesti ifjúsági világbajnokságra is.

Az Énekes István emlékversenyt követően a francia válogatott segítette a tréningeket Tatán, most újabb országok kesztyűznek legjobbjainkkal. A közös edzőtáborok remek lehetőséget nyújtanak, hogy erős ellenfelekkel szemben, nem verseny helyzetben megmérkőzzenek legjobb ifjúsági bokszolóink, valamint megismerjék riválisaikat.

A jordániai válogatott az Ifjúsági Ázsia-bajnokságra készül, amely párhuzamosan zajlik majd a mi kontinensünk tornájával, és a tét ugyanaz, kvalifikáció az Ifjúsági Olimpiai Játékokra és a budapesti ifjúsági világbajnokságra. Jordánia két versenyzőt kvalifikált a riói olimpiára, azaz ugyanannyi versenyzővel szerepelhetett ott, mint hazánk.

Mohamed Al-Gharaghir édesapja érmeket szerzett az Ázsia-bajnokságokon, így mondhatjuk, hogy a vérében van a boksz, és 52 kilóban remek partnere a magyar versenyzőknek. A jordániai csapat legjobbja Osman Badir Al-Samreen, aki az ifjúsági Arab-bajnokságot nyerte meg Kairóban két hónapja és esélyes, hogy a budapesti világbajnokságon is viszontláthatjuk. A közel-keleti csapat harmadik ökölvívója Mohammad Younis (81kg) már három éve tagja a korosztályos válogatottnak.

A magyar ifjúsági válogatott első nemzetközi eseménye a Bornemissza emlékverseny volt Egerben, amely minden idők legerősebb tornája volt az esemény történetében. A magyar ifjúsági válogatott március végén Montenegróban szerepelt egy nemzetközi tornán a Bornemissza emlékversenyt követően, amelyen Fehér Koppány (+91kg) révén aranyérmet is szerzett a magyar delegáció.

Az áprilisi második edzőtábort követően pedig következik az esztendő egyik legfontosabb eseménye, az Ifjúsági Európa-bajnokság, amelyet Roseto degli Abruzzi városa rendez meg Olaszországban, április 18-ától.

A jordániai ifjúsági válogatott Tatán:

52kg: Mohamed Al-Gharaghir

64kg: Osman Badir Al-Samreen

81kg: Mohammad Younis

Közelgő események