hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Az Ifjúsági Olimpiai Játékok házigazdája is velünk kesztyűzik Tatán

Buenos Aires lesz az idei Ifjúsági Olimpiai Játékok házigazdája, így Argentína részvétele a tatai nemzetközi ifjúsági edzőtáborban, több mint fontos a magyar csapat számára is. Argentína öt férfi és két ifjúsági női versenyzővel szerepel a tatai edzőtáborban, és segíti a magyar válogatott felkészülését az Ifjúsági Olimpia kvalifikációs tornája előtt.

Hazánk csapata az Ifjúsági Európa-bajnokságra készül Tatán, amelyen nyolc férfi és nyolc női öklözőnk küzd majd a kvótákért. Az Ifjúsági Európa-bajnokságra Roseto degli Abruzzi városában kerül sor Olaszországban, amely kvalifikációs torna az októberi Buenos Aires-i Ifjúsági Olimpiai Játékokra, valamint az augusztusi budapesti ifjúsági világbajnokságra.

A jordániai válogatott mellett az argentinok is remek kesztyűpartnerek az ifjúsági magyar együttes számára Tatán a felkészülés végső szakaszában. Argentína 2015-ben indított el egy komoly utánpótlás nevelő programot, hogy a hazai Ifjúsági Olimpiai Játékokon ütőképes csapattal vehessenek részt. Ennek jegyében a csapat az elmúlt nyolc hónapban járt Brazíliában, az Egyesült Államokban, Montenegróban, Bulgáriában, és ezt a sort követte Magyarország.

Fabricio Nieva 1997-ben járt a budapesti világbajnokságon versenyzőként, ezúttal a különítmény egyik edzője Tatán. A két argentin hölgy minőséget képvisel a csapatban, Oriana Sanchez Dél-Amerika Ifjúsági Játékokat nyert tavaly szeptemberben, míg Victoria Saputo édesapja, Guillermo a ’90-es években kiváló argentin bokszoló volt, és lánya is több nemzetközi tornát nyert meg az elmúlt hónapokban.

Az argentin férfiak között ki kell emelni Brian Arregui (69kg) nevét, aki Bulgáriában megnyerte az Emil Zsecsev tornát egy héttel ezelőtt, és az Egyesült Államok legnagyobb eseményén, a Ringside World Tournament nemzetközi versenyen is aranyérmet szerzett. Montenegróban a podgoricai megmérettetésen szintén minden ellenfelét legyőzte, akárcsak Alan Chaves (60kg) és Taiel Chaves (64kg).

Az argentin ifjúsági válogatott Tatán:

Női 51kg: Oriana Sanchez

Női 60kg: Victoria Saputo

Férfi 52kg: Angel Miguel Gomez

Férfi 56kg: Mirco Cuello

Férfi 60kg: Alan Chaves

Férfi 64kg: Taiel Chaves

Férfi 69kg: Brian Arregui

Közelgő események