hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Top ukrán edző segíti a magyar ökölvívók felkészülését a Madárfészek Akadémián

Sikeres lépés a tokiói olimpiai ciklus második feléhez közelítve, hogy a Madárfészek Ökölvívó Akadémia egy kiváló ukrán edzővel kötött szerződést. A tapasztalt Anatolij Gavrilov a jövőben a magyar bokszolók felkészülését segíti, csiszolja technikájukat, védekezésüket és új impulzust vihet a hazai ökölvívóéletbe.

A vinnyicai szakember bizonyított már Ukrajnán kívül is, az iráni ifjúsági válogatottal a 2010-es korosztályos Ázsia-bajnokságon két arany-, egy ezüst- és öt bronzérmet szerzett. Anatolij Gavrilov dolgozott Kazahsztánban és WSB tapasztalatokat is gyűjtött az ukrán franchise, a Ukrainian Otamans színeiben.

Az 58 esztendős Anatolij Gavrilov remek benyomást tett a Madárfészek Ökölvívó Akadémia bokszolóira, és kialakult a rendkívül fontos bizalmi kapocs is az első közös edzéseket követően. Anatolij Gavrilov szerződése több mint kétéves, a 2020-as a tokiói olimpiáig szól a jelenlegi megbízatása.

„Az elmúlt három évben az ukrán Dmitrij Kucser profi ökölvívóval dolgoztam, amely nagyon speciális munkát jelentett, de új kihívások után néztem, ekkor jött a magyarországi ajánlat. Korábban az iráni ifjúsági csapatnál dolgoztam, ahol sikerült kiépíteni az utánpótlásnevelés bázisait, valamint sikereket értünk el nemzetközi szinten is. A 2010-es Ázsia ifjúsági-bajnokságon Kazahsztán mögött a második helyen végzett az iráni csapat.

Kazahsztánban a korábbi főváros Almaty csapatának voltam a vezetőedzője, testközelből tapasztalhattam az óriási versenyhelyzetet, amely a közép-ázsiai ország bokszéletét jellemzi. Az Ukrainian Otamans WSB csapat mellett is tevékenykedtem, ahol elsősorban a fizikai felkészítésen volt a hangsúly.

Első tapasztalataim jók a magyar ökölvívókkal kapcsolatban, elsősorban a védekezésen kell javítani, valamint a lábmunkát kell erősíteni. A kapcsolat kiváló az Akadémiával és az ökölvívókkal, jól érzem magam Budapesten. Készen állunk a következő eseményekre, és úgy gondolom, hogy a magyar bajnokságok idejére sokat fognak fejlődni a versenyzők az Akadémián.” – nyilatkozta Anatolij Gavrilov megkeresésünkre.

Közelgő események