hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Rózsa András Tatabánya Sportjáért Díjat kapott

A Tatabánya Sportjáért Díjat egy évben egy helyi sportszakembernek adja oda Tatabánya Megye Jogú Város Önkormányzata. A jelölteknél figyelembe veszik, hogy egy olyan hosszú, eredményes és példaértékű életút legyen a díjazott mögött, ami mögé az egész város büszkén oda tud állni.

Az elbírálásnál az alábbiakat vette figyelembe az elbíráló bizottság:

Rózsa András immár több, mint 40 éve szerves része a tatabányai versenysportnak. 1977-ben került a Tatabányai Bányász Sport Club Ökölvívó szakosztályához, mint versenyző. Sportmúltja kiemelkedő volt már versenyzőként is, hiszen 3-szoros Magyar Bajnok, sokszoros válogatott és EB bronzérmes volt.

1988-tól – azaz idén kerek 30 éve – megszakítás nélkül Ő a Tatabányai Sport Club Ökölvívó szakosztályának vezetőedzője. Edzői munkássága során kinevelt számos diákolimpiai bajnokot, magyar bajnokot és magyar bajnoki érmes versenyzőt utánpótlás és felnőtt korcsoportban, női és férfi kategóriában, továbbá EB és VB pontszerző helyeket szereztek tanítványai.

Jelenlegi versenyzője, Tar Sándor utánpótlás korcsoportban 4-szer volt Magyar Bajnok, Ifjúsági EB-n bronzérmet szerzett és 2017. évben felnőtt Magyar Bajnok lett. Versenyzője 3 évben kapta meg a Földi Imre Sportösztöndíjat.

Ezek figyelembevételével 2018.05.08-án Rózsa András ünnepélyes keretek között vehette át ezt a jeles díjat.

Közelgő események